1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot sprema SUV perjanicu – model 7008?
Peugeot sprema SUV perjanicu – model 7008?
0

Peugeot sprema SUV perjanicu – model 7008?

515
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon velikog uspeha kompletne krosover game, francuski proizvođač priprema još jedan veliki SUV. 

Nije ovo prvi put da Peugeot razmatra mogućnost velikog SUV modela. Francuska marka prikazala je SXC koncept davne 2011. godine na Salonu automobila u Šangaju. Iako je u tom trenutku delovalo da je serijska izvedba gotovo izvesna loše finansijsko stanje u PSA grupaciji skrajnulo je ovaj projekat.

Ujedno, jedan od problema bila je i tadašnja platforma EMP2 koja je mogla da omogući u tom trenutku najveći međuosovinski razmak od 2,84 metra. Peugeot je tada pokušao da pronađe platformu kroz partnerstvo sa Volvoom, ali do saradnje nije došlo. Ipak, nešto kasnije razvijena je produžena EMP2 platforma koja je našla primenu u modelima Citroen Space Tourer i Peugeot Traveler.

Međutim posle ogromnog komercijalnog uspeha zasnovanog na krosover portfoliju, Peugeot se vraća svom starom planu. Nadolazeći model koji bi trebalo da ponese oznaku 7008 imaće oblik SUV kupea i nametaće se kao nešto jeftiniji rival za BMW X6 i Mercedes GLE Coupe.

Peugeot 7008 trebalo bi da se nađe na tržištu 2024. godine. Francuzi će pored konvecionalnih motora (uključujući i dizel) ponuditi i potpuno električnu varijantu, ali i druge, hibridne verzije.

Model 7008 imaće i svog rođaka pod okriljem DS-a, koji bi trebalo da nosi naziv DS8 Crossback. Ovom automobilu biće namenjena uloga krunskog dragulja pomenute marke.

DS8 Crossback

Pojava dva velika SUV-a izuzetno je bitna za PSA grupaciju. Pre svega zbog velike potražnje za ovakvim modelima u Evropi i Kini, ali u SAD jer se francuska grupa već neko vreme sprema za povratak na severnoameričko tržište.

AutoRepublika

(515)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments