1. Home
  2. Vesti
  3. Policijska potera sa razmenom vatre (VIDEO)
Policijska potera sa razmenom vatre (VIDEO)
0

Policijska potera sa razmenom vatre (VIDEO)

855
0
Podelite sa prijateljima:

Snimak koji je u pitanju može biti uznemiravajući za neke osobe. Ovo naravno nije uobičajena policijska procedura.

Naime, kamera na policijskom službeniku iz Las Vegasa je zabeležila jurnjavu za osumnjičenima za ubistvo. Došlo je do razmene vatre, a ono što je fascinantno je da je policajac uputio 11 hitaca kroz sopstveni vetrobran.

Službenik Vilija Amana je reagovao u komplikovanoj i veoma opasnoj situaciji. Pratio je kriminalce koji su pucali na njega, a izbegavajući vozila u saobraćaju je uspeo da uzvrati vatru. Naravno, to je dovelo do brojnih rizika: moglo je da dođe do pucanja vetrobrana i povređivanja. Kada je oštetio „šoferku“, policajac je pucao kroz bočni prozor.

Po zvaničnim procenama, preciznost policijskih službenika u stresnim situacijama iznosi od 17 do 40 odsto, i to kada stoje čvrsto na obe noge.

Kada je vozilo stalo, policajac je promenio šaržer da bi se suočio sa osumnjičenima.

Po mnogim komentatorima je potez Vilijama Amane bio previše rizičan, jer je na taj način ugrozio civile. Međutim, treba imati u vidu da je na njega otvorena vatra i da su civili samim tim bili ugroženi. Policijski izveštaj kaže da su dva kriminalca uputila više od 30 hitaca tokom potere.

Incident je započeo 11. jula ujutro u perionici automobila. Žrtva pucača je kasnije preminula u bolnici. Nekoliko sati kasnije, Amana je zapazio SUV koji se podudarao sa opisom osumnjičenih.

Policajac je usmrtio jednog i ranio drugog kriminalca, koji je pokušao da pobegne u školu gde je bilo prisutne dece. Obe osumnjičene osobe su sa bogatim kriminalnim dosijeima.

Po šefu policije Las Vegasa, policajcima je dozvoljeno da pucaju iz vozila u pokretu kada postoji neposredna opasnost po građane i policijske službenike.

 

(855)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments