1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Verso i Lexus IS250 – dve različite priče
Toyota Verso i Lexus IS250 – dve različite priče
3

Toyota Verso i Lexus IS250 – dve različite priče

852
3
Podelite sa prijateljima:

Tokom maja smo testirali Toyotu Verso iz 2015. godine, čiji vlanik je rešio da je oglasi na prodaju, zbog kupovine novog SUV-a BMW X5 30d xDrive. Nije prošlo ni dve nedelje od tada, automobil je već promenio vlasnika.

Prvi zainteresovani potencijalni kupac, koji je došao da izvrši lični pregled vozila, sada je novi vlasnik interesantnog četvorotočkaša. Postignuta kupoprodajna cena je iznosila 16.000 evra, odnosno, nakon 32 meseca eksploatacije, i 30.400 prevaljenih kilometara, Verso je zadržao dve trećine nabavne cene.

Potpuno različita sudbina prati automobil, koji je u vlasništvu našeg čitaoca i prijatelja. Lexus IS 250, pokretan V6 motorom, zapremine 2,5 litara. Kao i Verso, i ovaj primerak je kupljen kao nov u Srbiji, još 2010. godine, a u funkciji je bio sve do leta 2016. godine, kada je zamenjen opet, novim i opet jednim primerkom iz game marke BMW (520d xDrive).

Nismo začuđeni što je ovaj Lexus, do tada, prevalio dugih 260.000 kilometara, bez ijednog ozbiljnijeg kvara ili problema. Obično kada se ovako visok broj kilometara nalazi na kilometar satu, generisan za tako kratko vreme, to indikuje da je vozilo uglavnom eksploatisano na otvorenom putu, gde je stepen amortizacije vozila dramatično niži u odnosu na izloženost tokom gradske vožnje.

Ipak, iznenađenje je da potencijalnih kupaca za ovaj divan automobil nema. Prodajna cena je sada značajno niža, od inicijalno traženih 12.000 evra.

(852)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Mislim da je to sasvim realno stanje.
Ako pogledamo vrednost (kao polovnog) Lexsusa za tu cifru imamo daleko bolji izbor. Ne mislim samo kao brenda vec i godista a verovatno i predjene kilometraze. Za harac koji se placa drzavi zbog kubikaze nije vredno ni spominjati.
Kod Toyote je obrnuta situacija i verovatno je jedan od najboljih izbora u toj ceni (ulozeno-dobijeno)
Da se razumemo,uvek bi uzeo Lexusa za duzi put i uzivanje u voznji.
Toyota je ipak realnija i racionalnija kupovina za sire narodne mase.
PS: Nego vi nesto opet BMW spominjete, kupuje li neko MERCEDESA tamo ??

Mile

Pozdrav, gledao sam bas tog Versa na oglasima i nisam se mogao odluciti , sad vozim audi a3 1.9tdi 2007. I dvoumim sta je sledece da li toyota verso 1.6 benzin ili dizel ili nissan qashqai 1.2 automatik.. verso je dosta privlacan zbog cene i nov 18.000e nov 1.6 benzin…ne prelazim puno i treba mi porodican auto. 🙂