1. Home
  2. Vesti
  3. Povratak Dodge Vipera
Povratak Dodge Vipera
2

Povratak Dodge Vipera

292
2
Podelite sa prijateljima:

Sudeći po glasinama, koje su aktuelne zadnjih dana, velika je vjerovatnoća da će Dodgeova “zmija otrovnica” ponovo ugledati svjetlost dana.

Jedan od najlegendarnijih američkih sportskih automobila, Dodge Viper, na tržište se prvi put pojavio 1992. godine, nakon pritiska fanova da realizuju koncept iz 1989. godine.

Dodge viper koncept 1989

Od samog početka, Viper je ispod svoje haube, dovoljno dugačke da na nju sleti Boeing 747, ima V10 motor, prvobitno razvijenog u saradnji sa Lamborghinijem koji je tada bio u vlasništvu Chrysler korporacije.

Dodge Viper V10 motor

Nakon 25 godina, 4 generacije i rasta agregata sa ogromnih 8 litara, na još većih 8,4 litara, proizvodnja ovog Vipera je okončana 31. avgusta prošle godine. Razlog obustave su loše prodajne brojke, za šta je vjerovatno najzaslužnija netipično visoka cijena za jedan američki automobil.

Povratak se očekuje 2021. godine, a očekuje se da će taj model “razbiti” tradiciju V10 agregata, te će imati V8 motor, sličan onom iz modela Hellcat. Mada kako znamo, poput Chryslera koji se “gasi” sjutra , Dodge za sada takođe nema najsvjetliju budućnost, tako da je povratak Vipera upitan, na nama je samo da čekamo.

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Ovo mi je nešto savršeno što dolazi iz Amerike!

Pomponije

Sve to pod uslovom da Dodge preživi Markioneovu „seču knezova“.