1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Toyota Aygo predstavljena pre zvaničnog debija u Ženevi
Restilizovana Toyota Aygo predstavljena pre zvaničnog debija u Ženevi
0

Restilizovana Toyota Aygo predstavljena pre zvaničnog debija u Ženevi

207
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota je predstavila novi Aygo, neposredno pre javnog predstavljanja, zakazanog za Salon automobila u Ženevi. Restilizacija je usledila četiri godine nakon premijernog predstavljanja druge generacije predstavnika A segmenta, najprodavanije svetske automobilske marke.

Iako je anfas automobila i dalje prepoznatljiv, sa neizbežnim X potpisom, mnoštvo je dizajnerskih izmena koje donosi restilizovani model. Nove su prednje svetlosne grupe, izvedene u LED tehnologiji, a postavljene su iznad novostilizovane rešetke hladnjaka, koja je sada naglašenijih horizontalnih linija. Svetla za maglu sada imaju izmenjenu poziciju u okviru prednjeg odbojnika.

Najmanje promena je vidljivo iz profila vozila. Zato, sa zadnje strane mališana, primećuje se novi set zadnjih svetlosnih grupa. Pored ostalih izmena, Toyota je uvela i novu paletu točkova od lake legure, sa opcijama novih boja, u ponudi.

Promene u kabinskom prostoru su diskretnije. Instrumentacioni panel je dobio novu grafiku, uz nove linije trimova na centralnoj konzoli. Nove su i tkanine korišćene za sedišta.

Izmene koje je u ovom zahvatu pretrpeo Aygo, ne odnose se samo na stajling. Izvršena su i neka mehanička unapređenja, za koja se očekuju da poprave efikasnost agregata, odnosno koja će uticati na smanjenje potrošnje goriva, kao i na bolje performanse. Novi Aygo će koristiti isti trocilindarski benzinski motor zapremine jednog litra, s tim da Toyota navodi da je jedinica revidirana, kako bi ispunila najnovije emisione standarde, nazvane Evro 6.2.

Agregat sada poseduje viši kompresioni odnos, i uključuje dvojni sistem za ubrizgavanje goriva, sistem recirkulacije izduvnih gasova sa hlađenjem, kao i komponente sa smanjenim koeficijentom trenja. Toyota navodi da je unapredila i nosače motora, kako bi se smanjio nivo vibracija u leru.

Sa svim navedenim izmenama, deklarisana je snaga veća za 3 ks, dok je maksimalni obrtni momenat od 93 Nm na 4.400 obrtaja, ostao neizmenjen. Uprkos tome, proizvođač navodi da je isporuka obrtnog momenta na nižim obrtajima, unapređena u odnosu na prethodnu verziju agregata. Prema izjavi iz Toyote, potrošnja u kombinovanom ciklusu, sada iznosi između 3,25 do 3,41 litara na sto kilometara. Navodi se i posledično smanjenje štetnih emisija ugljen dioksida, ali bez navođenja konkretnih cifara.

Dodatna unapređenja bi trebalo da obezbede više nivoe komfora. Unapređena je zvučna izolacija u zoni centralne konzole, prednjih stubova i vrata. Upravljački, kao i sistem ogibljenja su modifikovani, takođe.

Novi Aygo će dospeti u prodajne salone u kasnijem delu godine, kada će biti poznate i cene.

Izvor: AutoExpress

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments