1. Home
  2. Vesti
  3. Nova G klasa debituje 15. januara
Nova G klasa debituje 15. januara
0

Nova G klasa debituje 15. januara

538
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je i zvanično potvrdio da će nova G klasa biti predstavljena 15. januara, na detroitskom salonu automobila.

Za sada, još uvek nema nikakvih informacija niti fotografija o eksterijeru novog modela, mada je rečeno da stranice automobila više neće biti pod uglom od 90 stepeni sa krovom, zbog velikih žalbi kupaca u Kini i SAD na refleksiju unutar vozila. Naime zbog ovakve postavljenosti stakala, dolazilo je do efekta ogledala, što je stvaralo nevolje u saobraćaju.

Enterijer je potpuno nov. Odnosno, došlo je do transfera dizajna iz drugih Mercedesovih modela, pre svega E klase. Unutrašnjost G klase biće najluksuznija i tehnološki najnaprednija do sada, o čemu smo već pisali.  Nova G klasa takođe će biti i prostranija. Proizvođač tvrdi da je pomeranjem vetrobrana unapred za 30 mm, napravljeno znatno više prostora za putnike na prednjim sedištima. Na zadnjim sedištima biće znatno više prostora, i to kako Mercedes navodi 38 mm više mesta ramena, 68 mm za laktove…

Osim navoda o povećanju putničkog prostora i fotografija novog enterijera, Mercedes ostaje tajanstven povodom svega ostalog. Mada smo sigurni da će dizajn spoljašnjosti ostati dosledan duhu G klase, postavlja se pitanje agregata. Ono što trenutno najviše okupira stručnu javnost jeste da li postoji mogućnost za elektrifikacijom G klase, odnosno, da li će novi terenac dolaziti i u hibridnoj varijanti?

Za odgovor na ovo, a i brojna druga pitanja moraćemo da čekamo još dve nedelje, do zvanične premijere u Detroitu.

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments