1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 GT2 RS u Gudvudu (video i galerija)
Porsche 911 GT2 RS u Gudvudu (video i galerija)
0

Porsche 911 GT2 RS u Gudvudu (video i galerija)

104
0
Podelite sa prijateljima:

Evo ga i uživo, najbrži i najsnažniji serijski Porsche 911 ikada.

Novi 911 GT2 RS se nakon gomile špijunskih fotografija, izveštaja i nagađanja, konačno pojavio, gde drugo nego na festivalu u Gudvudu.

Pogon čini 3,8-litarski, šestocilindarski biturbo bokser, izvorno iz 911 Turbo S, ali uz tandem dva veća turbo punjača i dodatnim sistemom rashlađivanja. Isporučuje masivnih 700 konja i 750 Nm. Zajedno sa punim rezervoarom goriva, masa vozila je svedena na 1470 kilograma.

Oni koji se sećaju 911 GT2 RS iz 2011., znaju da je raspolagao sa 80 ks i 50 Nm manje.

Međutim, to nije sve. Opcioni Weissach paket je skinuo gotovo 30 kilograma zahvaljujući magezijumskim naplacima i brojnim komponentama od ugljeničnih vlakana, poput rol barova, krova i spona na obe osovine.

Što se performansi tiče, one su „brutalne“. 911 GT2 RS do stotke stiže za 2,8 sekundi, i može da pojuri do 340 km/h. Da bi se snaga na pravi način isporučila na točkove od 21 cola, tu je sedmostepeni PDK, prilagođen za nove potrebe. Simfonija dolazi iz novog titanijumskog izduvnog sistema, koji je takođe uštedeo 6,8 kilograma u odnosu na onaj iz Turbo modela.

Kada govorimo o unutrašnjosti, ona je „poršeovski“ prelepa, sa crvenom alkantarom i brojnim detaljima od ugljeničnih vlakana. Kadice sa naslonima pojačanim ugljeničnim vlaknima su deo paketa, kao i zaštitni kavez iza. Porsche će 911 GT2 RS prodavati sa opcionim „hrono paketom“, tako da će vozači moći da prate vremena po krugovima.

Fotografije uživo: Richard Aucock / Motor1 UK

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments