1. Home
  2. Testovi
  3. Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain – Za sve prilike
Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain – Za sve prilike
4

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain – Za sve prilike

6.88K
4
Podelite sa prijateljima:

Imali smo čast da pretpremijerno veče uoči Beogradskog sajma automobila  provedemo u izabranom društvu. Pored spektakla koji smo očekivali (i doživeli), goreli smo od želje da po prvi put vidimo inkarnacije najelegantnije limuzine premijum E segmenta, i to u kupe i verziji „za sve terene“. Karavan smo već videli, kabriolet  iščekujemo. Velika i plemenita, čuvena porodica, nema šta. I dok je kupe ljubav na prvi pogled, All-Terrain nas je intrigirao da ga gledamo duže, da se malo saživimo sa njim, i na kraju je uspeo da nas potpuno kupi. Za jedan produženi vikend, postali smo bliski. Zašto? Pa hajde da vidimo zajedno.

Ovo morate da znate

Stilskim detaljima na spoljašnjosti vozila, želja dizajnera je bila da izgled vozila što više približi off road imidžu: povišeno odstojanje od tla, stilizovana rešetka hladnjaka u duhu cele SUV Mercedesove game (sa završnom obradom u „iridijum“ srebrnoj boji), obloge lukova iznad točkova u crnoj plastici posebne granulacije, pneumatici nešto višeg profila…  Ekskluziva dostupna samo u enterijeru All-Terrain primeraka se odnosi na aluminijumski trim specifične teksture, koji podseća na ugljenična vlakna i aluminijumske pedale, dok je osnova enterijera vozila utemeljena na Avantgarde liniji opreme. Upotrebljivost kabinskog prostora je vanserijska. Nasloni zadnjih sedišta, inače deljivi u srazmeri 40:20:40, imaju promenljivi nagib, omogućavajući time zapreminu prtljažnika od čak 670 litara.

All-Terrain je počeo tržišnu utakmicu sa jedinom opcijom pogona, ovom na testu, odnosno nedavno predstavljenim dvolitarskim dizel agregatom (143 kW/400 Nm) koji kohabitira sa 9G-TRONIC automatskom transmisijom (Oh, o njoj ću tek da vam pričam). Ovaj motor je po svojoj tehnologiji specifičnog procesa sagorevanja, unapređenog oblaganja cilindara kao i aluminijumskog bloka, prvi takav koji srećemo u putničkim automobilima. Bez želje da vas opterećujemo inženjerskim dostignućima, moramo da kažemo da sadrži brojna unapređenja koja rezultiraju smanjnim internim trenjem za četvrtinu (odnosno smanjenim gubitkom energije) i povećanom efikasnošću i trajnošću zbog minimizovanja efekta „hladnog starta“ i posledične smanjene potrošnje na kratkim deonicama.

Svaki primerak All-Terraina je opremljen pogonom na sve točkove (4MATIC), višekomornim vazdušnim oslanjanjem (AIR BODY CONTROL) i Dynamic Select funkcijom. 4MATIC sistem integralnog pogona distribuira snagu po osovinama u odnosu 45:55, i u odnosu na prethodnu generaciju je tehnički drugačije rešena uz gubitak od 3 kilograma mase. AIR BODY CONTROL je u stanju da nivo automobila drži u tri raspona od standardnog do 3,5 centimetra višeg. Izborom All-Terrain režima (za šta je iskorišćeno iskustvo iz GLE modela), automobil se podiže za 2 centimetra a ručno se može izabrati opcija za podizanje do maksimuma. Takođe, reguliše postavku oslanjanja. DYNAMIC SELECT omogućava izbor pet opcija koje na različit način upravljaju radom motora, transmisije, kontrole stabilnosti i upravljanja, i to: Comfort, Eco, Sport, All-Terrain i Individual.

Bezbedonosni i sistemi asistencije vozaču: pomoć pri kočenju (koje vodi računa čak i o ostavljanju dovoljno prostora vozačima iza, da i oni mogu da prikoče);  upozorenja na umor, opasnost od/i prevencija sudara, Pre-Safe sistem itd. Sve ove individualne funkcije su podržane sistemom kamera i radara. Brojne su i opcione ponude koje objedinjuje sistem Drive Pilot, ali bi nam prostor površine pola Štutgarta, trebao da opišemo sve funkcije. Verujte proizvođaču – najinteligentniji auto današnjice (barem do pojave najavljene restilizovane S klase).

Goleme li radosti – spojila nas sudbina

Moć marketinga je velika. Sećate se prvih promotivnih materijala za All-Terrain. Crveni, jarko crveni automobil u kadru. Čak mi je u glavi, sa one predsajamske večeri, ostala crvena boja, a u stvari uopšte nisam siguran da li je zaista i bila. Svejedno, nijansa tamno sive se svakako bolje uklapa i podržava vizuelni koncept. Frontalni pogled na automobil ostavlja bez daha, što zbog svetlosnih grupa, adekvatne rešetke hladnjaka a možda ponajviše zbog dugačke haube. Prebacujemo se u „Rotate“ fazon, s tim što automobil još uvek miruje, i polako dolazimo do daha. Sa boka i otpozadi, utisak oduševljenja je splasnuo, ali nismo razočarani. Stvar je jednostavna, ko još šalje lepoticu na estetsku hirurgiju? Upravo to su morali da urade u Mercedesu. I limuzinu E klase, koja bi trebalo da ponese titulu „ikona savremenog dizajna“, su izmenili. A promena već „savršenog“ ne može da bude nabolje, to je sigurno.

Ako spoljašnjost All-Terraina traži neki period za aklimatizaciju očiju, onda unutrašnjost uzrokuje instant divljenje. Da vidim, da pipnem, da pogledam… I tako nekoliko puta. Puno je doktora dizajna, puno je kvalitetnih materijala, viđali smo vanserijsku završnu obradu, ali ovako nešto, po prvi put. Ne može da se kupi takav foto aparat, niti mislim da postoji dovoljno visoka rezolucija, koja bi dočarala taj kvalitet izrade. Evo kako izgleda transformacija iz istraživanja spoljnog dizajna ka spoznaji enterijera All-Terraina: sa ekrana gledate fudbalsku utakmicu, na momente zanimljivu, ali nikakav spektakl…. Lopta je na tridesetak metara od gola, situacija ne obećava… I onda, kao grom iz vedra neba… lopta Piksiju na volej… pa pod prečku! Gooolčina! To je to, to je taj efekat.

Centralnim grebenom dominira već viđeno, ali fenomenalno rešenje (znam da nostalgičari neće da se slože) sa dva dovoljno velika displeja, koji imaju nebrojene alternative prikaza, da na njih može da stane izveštaj o bezbedonosnoj situaciji u svetu koji Tramp, verovatno dobija od CIA svakodnevno. Vizuelno lako prihvatljivo i ilustrativno, za vozača, pa i saputnike.

Obruč upravljača, sa aluminijumskih dodacima, taman kako treba, i u šakama, a i naoko, uz standardni pečat Mercedesa – polugica menjača sa desne strane. Bogu hvala da ima blokadu u smislu da ga je nemoguće neprimereno koristiti, u želji da uključite brisače.

Centralni trim koji se proteže celom širinom komandne table, verujem da daje glavni ton celom enterijeru. Optička varka je da ima reljefnu teksturu, jer je reč o potpuno glatkoj površini. U tom duhu su i svi prekidači i tasteri. Britki i savršeno ukomponovani, kao kod najpedantnijeg stomatologa. Sedišta su malo tvrđa, ali savršeno oblikovana, udobna, sa produženim sedalnim delom i elektropodešavanjima. Komfor napred vanserijski, pozadi kompromitovan sa dva detalja: nešto izraženiji centralni tunel, kao i neočekivano malo mesta za stopala ispod sedišta u prednjem redu. U ostalim detaljima, apsolutno perfektno. I ove nedostatke shvatite uslovno. Testirali smo kako izgleda kada na vozačko sedište sedne osoba visoka 187 centimetara. Čak i kada bih imao 2 metra, i dalje bih pronašao idealan položaj na zadnjoj klupi. I ne samo to, i atmosfera sa zadnje klupe je za pohvalu.

Par reči na temu upotrebljivosti, odnosno iskorišćenja kabinskog prostora: All-Terrain je najbolji prijatelj porodice. Znači, širite se, rađajte, nosite posebnu toaletu za svaki dan dvonedeljnog odmora, ovaj automobil će da podrži svaki vaš realni i razumljivi, kao i nerealni apetit. Sedišta se transformišu lagano i elektronski, a moguće su brojne varijacije na temu proporcija prostora za putnike i prtljag. Milina jedna.

 

A sada malo ja (za volanom)

Navići se na vožnju All-Terraina je kao navikavanje na ispijanje vode. Ništa prirodnije i ništa lakše. Idealan položaj za volanom se pronalazi očas posla i svi smo spremni za polazak. Relativno brzo, svaki automobil pokaže svoju najveću vrlinu. Ovde je konkurencija žestoka: motor fin, kultivisan, veoma elastičan, videćemo kasnije i veoma blagonaklon prema rezervama fosilnih goriva; automatska devetostepena transmisija perfektna (čak bi se usudio da kažem potpuno ekvivalentna ZF osmostepenoj); upravljanje sa idealnim balansom između relaksiranog krstarenja i nešto izraženije sportske vožnje, ali ipak, sama esencija All-Terraina, pa čak „ovo mora da ima“ svakog Mercedesa je Air Body Control. Sećate se sigurno one genijalne reklame za Magic Body Control i ritmične živine:

E pa, efektniju, prodorniju i iskreniju marketinšku poruku u životu nisam video. Baš kao i na reklami. Put može da talasa, da bude neravan, izmučen mrazevima i industrijskom solju. Teško da će All-Terrain to da propusti do vas. Ostajete zaštićeni, bukvalno kao glave ovih simpatičnih ušuškanih pilića. Jeste malo nervozniji prelaz preko jakih poprečnih neravnina, ali tu se svaka primedba završava.

Instalirani agregat je konačno od Mercedesa dobio dostojnu podršku u vidu izvanredne automatske transmisije. Ona oduševljava skoro jednako kao i sistem vazdušnog oslanjanja. Postojanje čak devetog stepena prenosa veoma značajno unapređuje iskoristivost odličnog agregata i u smislu boljih ubrzanja i međuubrzanja, pretežnim režimom rada na nižim obrtajima, kao i u smislu potrošnje goriva. Evo šta hoću da kažem: devet stepeni prenosa je omogućilo zgusnut raspored kod nižih što omogućava eksplozivniji start, dok je kod viših brzina režim broja obrtaja neverovatno nizak – 130 km/h na oko 1.400 obrtaja. Alal vera, majstori. Da dopunimo i podatkom o prosečnoj potrošnji na testu od 6 litara na 100 kilometara. Koliko god to bila zasluga unapređenog dizel agregata, najmanje toliko je i zasluga fenomenalne transmisije. Pritom je i sama promena stepena prenosa veoma brza, a menjač je toliko inteligentan da čak i kada ste u Comfort režimu (koji je standardna i inicijalna postavka), pa zatim snažnije stisnete pedalu gasa, promena stepena prenosa se vrši na preko 2.500 hiljade obrtaja (inače negde malo iznad zone početnog broja obrtaja na kojima je obrtni moment najviši – odnosno nešto iznad 1.600 obrtaja).

U režimu Sport, na koji vas All-Terrain ničim ne stimiluše, izmene stepena prenosa se vrše na oko 3.000 obrtaja, i to naravno munjevito. Iz nekog razloga sam mislio da je ovo savršenstvo konstruisao čuveni ZF, međutim i to je delo inženjera Mercedesa. Performanse skoro 2 tone teškog automobila, sa starim (sedmostepenim) menjačem, sigurno bi bile bar 15% lošije. Svaka čast, još jednom, majstori.

Dalje, upoznavanje i korišćenje brojnih opcija i nije baš lak zadatak. Razne su vrste i definicije inteligencije. Meni najmilija je definiše kao sposobnost prilagođavanja na novonastale situacije. Ali, ako je posmatramo kao brzinu razumevanja okolnosti, na testu korišćenja svih mogućnosti koje All-Terrain pruža, a kojima se velikim delom upravlja preko info-zabavnog sistema, onda mi IQ nije trocifren, sigurno. Istina je da nisam radoznali, onlajn dvadesetogodišnjak, ali je isto tako istina da sam se u korišćenju info-zabavnih sistema iz VW grupe, a posebno BMW-a snalazio nešto brže. Nije to ništa strašno, kupiš ovo čudo tehnologije, odvojiš dan, dva za iščitavanje uputstva za upotrebu i još sat, dva za praktičnu primenu, i to je to. Vredi se potruditi jer je auto prepun najsavremenijih sistema. Novinarska muka je što je automobil na testu svega tri dana.

Od dodatne opreme bih svakako izdvojio: prevenciju sudara gde vozač vrlo blagovremeno dobija alarmirajuće, u crveno obojeno, vizuelno upozorenje koje je nemoguće ignorisati. Učinite to, i All-Terrain će ukočiti umesto vas. Nismo probali, jednostavno nije ni moguće ignorisati upozorenje. Već i to je dovoljno preventivno. Zatim, sistem raspoznavanja znakova: baš sam pratio saobraćajnu signalizaciju na drumu i upoređivao sa reakcijom Mercedesove tehnologije. Dakle, onog metra kada prolazim pored znaka za ograničenje,  informacija je već prikazana na komandnoj tabli. Drznite se da vozite brže, i simbol saobraćajnog znaka će upornim treperenjem toliko uticati na vašu savest, da jednostavno morate da se uskladite sa propisima (ako ste čovek). I listi opreme nikad kraja…

Početna cena za All-Terrain iznosi 55.200 evra, što smatramo prikladnim s obzirom da standardni paket opreme uključuje veoma skupe stavke, od kojih neke konkurencija ili nema u ponudi ili su jednako skupa opcija. Cena automobila na našem testu iznosi 66.890 evra.

Kratko druženje, ali dovoljno za:

Zaključak

Kupac ovog automobila ima više od četrdeset godina. U tom dobu čovek shvati koliko (malo) znači spoljni izgled, a koliki ponder treba dati unutrašnjim vrednostima. Stoga, pomalo „Topalović look“ eksterijera ne treba zameriti.

All-Terrain je multipraktična, veoma napredna, porodici naklonjena i izuzetno luksuzna sprava na četiri točka, koja je, izvinite na subjektivnosti, praktično mnogo bolja alternativa za SUV concept.

 

Tekst: Zvezdan Božinović

Foto: Pavle Barta

 

Iz emotivnog ugla

Sofisticirani luksuz začinjen sa malo off-road robusnosti

Možda sam jednostavno od njega previše očekivao. Sama najava, svojevremeno – negde u prvoj polovini januara 2016. godine, da će u to vreme buduća Mercedes E klasa u karavanskoj verziji (T model) imati i svoju robusniju All-Terrain podvarijantu uzbudila me je kao tinejdžera! Tooo! – pomislih – pravi potez i prava stvar! Nešto što bih zaista voleo da imam. Nešto slično odavno ima Audi – i praktično samo Audi: pomalo vremešni, ali neprikosnoveni model A6 Allroad. Međutim, znajući sve kvalitete svih E klasa oduvek (o njima ste detaljno mogli da čitate u prvom i drugom delu našeg Trijumvirata), All-Terrain ipak neće biti samo „Mercedesov Allroad“. Sa druge strane, Mercedes-Benz kao proizvođač ima iza sebe nadmoćno iskustvo sa off-road vozilima, setite se samo raznih namenskih vozila, zatim „drumskih terenaca“ kakvi su GLS i GLC, a naročito čistokrvnih luksuznih terenaca u različitim verzijama G klase. Ma biće to briljantna kombinacija!

Ova iščekivanja ponovo su aktivirana dok čekam da kolega doveze novi Mercedes All-Terrain da ga zajedno isprobamo. U međuvremenu, video sam slike, tehničke podatke… Ovi drugi impresioniraju, slike onako… Ali čekaj – govorim sebi – uživo je uživo. Iz daleka ga prepoznajem. Evo ga! Ni uživo me. međutim, ne pleni. Sve korektno, ali koža se ne ježi na prvi pogled, nema „WOW“ efekta. Do kraja večeri shvatiću da mu je to donekle i prednost, zavisno od ugla gledanja, ali osećam blago razočarenje. Spreda, ok, prilazi mi E klasa karavan. Sa strane i otpozadi neodoljivo mi liči na Peugeot 508 karavan. Očekivao sam više. Ne znam tačno šta, ali mnogo više! Pavle izlazi iz auta: – Evo ti, vozi ti!

A unutra! Vrisak luksuza! Ne kiča, l u k s u z a! Kvalitetni materijali i perfektan kvalitet izrade svuda gde pogledaš i bilo šta da dotakneš. Koža predivna, displeji veliki, slika na njima izvrsna, aluminijum na komandnoj tabli pravi, lepše i kvalitetnije prekidače nisam video još od Bentley-a Continental! Otpuštam parkirnu kočnicu koja je baš tamo gde bismo kod Mercedesa i očekivali, ubacujem u drive i idemo.

Neverovatna je količina snage ovog motora u E klasi! Bezmalo dvesta konjskih snaga i punih 400 Njutn-metara iz dvolitarskog dizela. Čudesno! Upravljanje precizno, iako nemate takav subjektivan osećaj. Više mi se čini da upravljam nekom cesnom ili lirdžetom nego li drumskim vozilom. Lično više volim direktniju spregu čovek-mašina-putna podloga. Srećom dobro osećam vezu točkova sa asfaltom i to mi se dopada. Snage je inače toliko da neprekidno pogledam na digitalni ispis brzine kretanja na instrument tabli. S mukom ga održavam u zakonskim okvirima. Mogu misliti kakvo je zadovoljstvo putovati ovim autom nemačkim „autobanom“!

Iako mislim da će se All-Terrain, kao uostalom i većina SUV modela bilo kog proizvođača, realno više koristiti za lako i bezbedno savladavanje visokih ivičnjaka u urbanom okruženju, kako bi se njegov vlasnik domogao dragocenog parking mesta u centru, nego za ozbiljne poduhvate u divljini, ono što predstavlja njegovu esencijalnu  namenu i što ga odvaja od konvencionalnog karavana E klase jeste njegova prilagođenost raznovrsnim tipovima putne podloge (ulica, autoput, makadam, kamenito tlo, trava, blato, sneg, led…). Stoga smo All-Terrain malo ispitali i van asfalta. Sa klirensom koji uliva dovoljno poverenja, All-Terrain se sasvim fino snalazi. Zvučna upozorenja o preprekama ili kojekakvom žbunju koje bi moglo da ogrebe dragoceni lak na karoseriji nisu iritantna, ne unose zabunu i oglašavaju se onda kada je to i korisno. Rečju, samouveren i adekvatan utisak iz perspektive vozača tokom ovog malog „soft off-road“ izleta.

Što više vremena provodim u njegovom društvu, sve više počinje i da mi se sviđa kontrast diskretnog eksterijera i ultraluksuzne unutrašnjošti. Ne privlači ni blizu pogleda koliko bi privukao neki „ganc novi“ SUV, Audi Q7 na primer. Jaguar F-Pace da ni ne pominjem. Ukusi se razlikuju. Ima kome se dopada da privlači pažnju i izaziva divljenje posmatrača. Neki drugi žele mir i diskreciju, ali ne na uštrb hedonizma za sebe i svoje bližnje. Njima će se All-Terrain dopasti, siguran sam. Kao uostalom i A6 Allroad. Samo je kod ovog Mercedesa hedonizam još izraženiji.

Da li je onda ovaj model uspeo? Ono u čemu je Mercedes sigurno uspeo je da njime solidno proširi broj zainteresovanih kupaca u segmentu E klase u najširem smislu, a naročito E klase u karavanskoj verziji karoserije. Drugo i ništa manje važno za Mercedes jeste da delimično pomrsi konce Audiju i ne dopusti mu da i dalje spava na lovorikama u subsegmentu koji je stvorio i predstavlja Audi A6 Allroad (A4 Allroad će još neko vreme moći da se opusti). Konačno, gigant kakav je Mercedes nema razloga da bilo koji segment ili subsegment tržišta prepusti bez ozbiljne borbe konkurentima, čak i kada se radi o subsegmentu koji je sam taj konkurent zapravo stvorio. Modelom All-Terrain štutgartska fabrika to više nego jasno demonstrira.

Stratezi u oblasti vojnog vazduhoplovstva kažu da je jako teško stvoriti višenamenski borbeni avion, koji će podjednako efikasno izvršavati i lovačke zadatke (borba za prevlast u vazdušnom prostoru) i one bombarderske. Po mom mišljenju gotovo jednako teško je stvoriti automobil koji vlasniku zamenjuje najmanje dva vozila, terenac i udobnu drumsku limuzinu (ili karavan). Zamka koje konstruktori moraju da se čuvaju jeste da ne naprave vozilo koje bi bilo nekako „mlako“, koje niti je kvalitetno terensko vozilo, niti dominira u drumskoj vožnji. Zbog toga, moje iskrene čestitke Audiju za modele Allroad i Mercedesu za ovaj prvenac!

Da sam više očekivao od E klase All-Terrain – jesam. Očekivao sam mnogo robusniju pojavu, vozilo kojim smeš da se otisneš u ozbiljnu divljinu. Nekako grublji i otporniji, militantniji izgled. Ali ja ionako imam dosta drugačiji ukus od većine potencijalnih kupaca ovog automobila. Zbog toga ne sumnjam da su, bar ako se posmatra tržišno i globalno, Mercedesovi stratezi bili u pravu, a ja u krivu. „Pokoljenja djela sude, što je čije daju svima.“ – reči su besmrtnog Njegoša. O uspehu E klase All-Terrain odlučiće potencijalni kupci u mesecima i godinama pred nama.

Jovan Đurić

Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC All-Terrain

Karoserija, dimenzije, masa

Tip: Karavan
Vrata/Sedišta: 5/5
Spoljne dimenzije – dužina, širina visina: 4947 x 1861 x 1.497 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.939 mm
Zapremina prtljažnika: 640-1820 l
Masa praznog vozila: 1820 kg

Motor

Broj cilindara/tip motora: R4/Turbo dizel
Zapremina: 1.950 cm³
Snaga: 143 kW/194 ks pri 3.800 o/min
Maks. obrtni moment: 400 Nm pri 1.600-2.800 o/min

Pogon

Tip: na sve točkove
Menjač: A/9G-TRONIC PLUS

Šasija i kočnice

Ogibljenje napred/nazad: Multilink
Kočnice napred/nazad: Ventilirajući diskovi/ventilirajući diskovi
Pneumatici napred/nazad: 245/45 R19

Performanse

Ubrzanje 0-100 km/h: 8,0 s
Maks. brzina: 231 km/h

Potrošnja i emisija

Gorivo: dizel
Zapremina rezervoara: 66 l
Prosečna potrošnja – proizvođač/test: 5,2/6,0 l
Emisija CO2: 137 g/km

Cena (testirani model)

66.890 evra

Dobre strane:

Oslanjanje, motor, menjač, potrošnja, ponuda prostora i varijabilnost; enterijer

Loše strane:

Bez dovljno velikih mana da bi se ovde našle, pobrojane su sitnije primedbe u samom tekstu
Pod lupom
Dizajn
Eksterijer: 7 Ukupno 8,5
Enterijer: 10
Kvalitet izrade
Karoserija: 10 Ukupno 10
Kabina: 10
Praktičnost
Karoserija: 9 Ukupno 9
Kabina: 9
Komfor
Napred: 10 Ukupno 9
Pozadi: 8
Vozne osobine
Upravljivost: 8 Ukupno 8
Performanse: 8
Šasija
Ogibljenje: 10 Ukupno 9,5
Kočnice: 9
Motor
Performanse: 8 Ukupno 9
Potrošnja: 10
Menjač
Preciznost: 10 Ukupno 10
Efikasnost: 10
Cena
Prihvatljivost: 9
Ocena: 9,00

(6880)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Topalović look“ :)))
Bravo majstori!
Mislim da je ovo savršeno vozilo za „Drndu“ i poslednje putovanje sa njima …
„Putujte s’ Bogom!“

p.s. Mnogo dobar prikaz još boljeg vozila. Savršenstvo na točkovima-
Mislim, inače, da je cena ove mečke negde kao za volvo V90 Cross Contry. Ali, ova mečka mi da je izglednom daleko skladnija od volvoa, koji deluje skladno koliko i „zgnječeni jazavičar na štiklama“

Zvezdan

Hvala brate Moron, svaki put se obradujem kada vidim komentar. E, zaista jeste savrsen auto, udoban a dovoljno zabavan za voznju. Ljubitelji Mercedesa ce biti odusevljeni sigurno.

moron

Vidim da se po gradu vozika novi volvo V90 Cross Contry, pa bi možda mogao i test toga, a, ako ste već imali prilike da testirate i audi A6 Allroad, da onda date neko Vaše „uporedno razumevanje“ svih tih „zvijeri“ 🙂

Jovan

Pozdrav, brate Moron! Naređenje – izvršenje. Poželeo si V90CC pre 27 dana, mi obavili ovih dana i lagano sređujemo utiske. 🙂