1. Home
  2. Vesti
  3. Velika Britanija priprema plan za uklanjanje dizel vozila
Velika Britanija priprema plan za uklanjanje dizel vozila
0

Velika Britanija priprema plan za uklanjanje dizel vozila

216
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska premijerka, Tereza Mej, zatražila je od zvaničnika da razviju planove za uklanjanje dizel automobila, kao deo predloga u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha, izvestio je Financial Times.

Vlada će 24. aprila da objavi planove za usklađivanje sa regulativom EU. Namera je da se unapredi kvalitet vazduha i da se nivoi azotnih oksida svedu na nivoe koje je odredio Vrhovni sud krajem prošle godine.

Zabrinutost javnosti i političara u vezi sa čistoćom vazduha se povećala nakon izbijanja „Dizelgejta“ septembra 2015., u čijem se centru pažnje našao najveći svetski proizvođač automobila, Volkswagen. Otkriće da se realna emisija štetnih gasovna prilično razlikuje od laboratorijskih rezultata, uzburkala je javnost.

Financial Times je izvestio da se razmatraju državne subvencije u iznosu do 2.000 funti, kao deo napora da se vozači ubede da se prebace na čistija vozila. Ipak, zvaničnici iz redova konzervativaca Mejove, kažu da detalji tek treba da budu utvrđeni.

Gradonačelnik Londona je već obećao da će se obračunati sa vozilima koja zagađuju životnu sredinu, usput zabranivši da se novi dizel modeli registruju kao taksi vozila od 2018., uz uvođenje serije novih taksi za vozače.

 

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments