1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Leapmotor B10 premijerno izložen
Krosover Leapmotor B10 premijerno izložen

Krosover Leapmotor B10 premijerno izložen

149
2
Podelite sa prijateljima:

Leapmotor više nije samo kineski startup osnovan zarad razvoja i proizvodnje električnih automobila, već je deo globalnog koncerna Stellantisa. Zajedničko preduzeće Leapmotor International je registrovano kod nadležnih institucija još u maju, dok je fabrika Stellantisa u Poljskoj već organizovala montažu malih električnih automobila Leapmotora T03-a, i to po ceni od 18,9 hiljada evra. Plan je da se do zime se u prodaji nađe i krosover Leapmotor C10, koji će se nuditi po ceni od 36,4 hiljada evra.

Već postoji 200 distributera Leapmotora u trinaest evropskih zemalja, a do kraja 2025. mreža bi trebalo da obuhvati i svih 500 maloprodajnih lokacija. Novi model je za grupu toliko bitan, da ga je predstavio još uvek aktuelni šef koncerna Stellantisa Karloš Tavareš.

Leapmotor B10 je predstavljen kao „prvi globalni model marke“. Reč je o krosoveru iz segmenta C. Novajliju krasi dužina od oko 4,5 metara, odnosno u modelskoj gami će se naći za stepenicu ispod SUV-a s indeksom C10. Dizajn je izveden u stilu starije braće iz palete azijskog brenda, ali oprema namenjena rasveti poseduje šahovski raspored svetlećih delova. Avaj, unutrašnjost još nije prikazana, ali ni to nije sve od propusta konstruktora. Naime, javnost je ostala uskraćena za tehničke specifikacije, odnosno nikakve karakteristike automobila ovom prilikom nisu objavljene.

Navodi se samo da će Leapmotor B10 biti prvi model na platformi Leap 3.5. Ovakva arhitektura podrazumeva ugradnju u vozilo naprednog koktela elektronskih asistenata (uključujući lidar koji je smešten na krovu vozila povišenog odstojanja od tla), kao i prilagodljiv digitalni kokpit. Očekuju se verzije sa zadnjim pogonom, kao i s pogonom na sve točkove. To dakle znači da će postojati modifikacije koje će imati jedan, odnosno dva elektromotora.

Planom je predviđeno da se serijski Leapmotor B10 pojavi na tržištu tek 2025. godine i prvo će ući na kinesko tržište, gde će koštati približno 100-150 hiljada juana (13 do 19,5 hiljada evra). U Evropi će, naravno, tražiti više. A onda kompanija Leapmotor obećava da će promovisati još dva modela iz segmenta subkompaktnih vozila (B segment), a koja će biti postavljena na istoj platformi.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Karlos Tavares predstavlja kineski auto a ovamo trazi zastitu od kineske autoindustrije???
Gde je ovde doslednost stavova??? Uvozi Leapmotor da bi ugasio Lanciu, Alfu i Maserati kao neprofitabilne??? Dzordzia Meloni trebalo bi da se obrati za pomoc mafiji da bi se sto pre oslobodila Tavaresa. 🙂

Rikošet

Tavares je počeo da preprodaje kao šverceri sa pijace, a plata sitnica, 40 miliona Eura…