1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Volkswagen Tayron zamenjuje Tiguana Allspace: nove zvanične slike
Volkswagen Tayron zamenjuje Tiguana Allspace: nove zvanične slike
1

Volkswagen Tayron zamenjuje Tiguana Allspace: nove zvanične slike

1.79K
1
Podelite sa prijateljima:

SUV sa tri reda sedišta Volkswagen Tayron namenjen evropskom tržištu prvi put je najavljen pre oko nedelju i po dana. A sada su se pojavile sveže tizer-fotografije. Pored toga, brend je objavio skice dizajna krosovera, iako daju samo grubu predstavu o modelu.

Podsetimo se da se ranije ime Tayron koristilo samo u Kini: automobil sa ovim imenom tamo je prisutan od 2018. Novi VW Tayron će biti globalan. U stvari, to će biti proširena verzija trenutne, treće generacije VW-a Tiguana. Odnosno, na Starom kontinentu, Tayron će zameniti Tiguana Allspace.

Istovremeno, predstojeći SUV će dobiti originalan dizajn eksterijera. Sveži „rastegnuti“ krosover se takođe očekuje u Severnoj Americi – ali pod poznatim imenom Tiguan (odlazeći američki Tiguan je u stvari Tiguan Allspace koji se za celi svet proizvodio u Meksiku).

Pa, dodajmo da su još u avgustu na internetu objavljene homologacione fotografije kineskog Tayrona sledeće generacije, koji je, inače, dobio sufiks u imenu u obliku slova L.

U poređenju sa Tiguanom treće generacije, Tayron će dobiti svoje branike, farove i zadnja svetla. Kupcima će biti ponuđen i „sportski“ SUV sa paketom R-Line (ova verzija je prikazana na tizerima).

Dimenzije „globalnog” Tayrona još nisu objavljene. Dužina kineskog novog Tayrona L je 4.684 mm (sa paketom R-Line – 4.695 mm), širina – 1.854 mm, visina – 1.685 mm, međuosovinsko rastojanje – 2.791 mm. Poređenja radi, dimenzije trenutnog evropskog Tiguana: 4.539/1.842/1.639 mm, rastojanje između osovina je 2.680 mm.

Unutrašnjost ni globalnog ni kineskog „terenca“ još nije otkrivena. Najverovatnije će, poput Tiguana, postojati odvojeni ekrani za instrument tablu i multimedijalni sistem.

U Kini, Tayron L je trenutno dostupan u čisto benzinskim verzijama sa turbo motorima 1.5 TSI (160 KS) i 2.0 TSI (186 ili 220 KS). Ali u Evropi, produženi krosover će verovatno biti dostupan sa hibridnim jedinicama na početku prodaje.

Predstavljanje evropskog Tayrona zakazano je za 10. oktobar ove godine.

AutoRepublika

(1786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Malopre smo se podsmevali onom Ramu zbog velike maske, kad eto ti ga Tayron sa jos vecom! 🙂

https://autorepublika.com/2024/09/26/a-smejali-smo-se-bmw-u-na-racun-dimenzija-maske-hladnjaka/