1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis i njegov šef Tavareš ne žele relaksaciju propisa EU o štetnim emisijama
Stellantis i njegov šef Tavareš ne žele relaksaciju propisa EU o štetnim emisijama
17

Stellantis i njegov šef Tavareš ne žele relaksaciju propisa EU o štetnim emisijama

194
17
Podelite sa prijateljima:

Prošle nedelje, organizacija koja se zalaže za interese automobilske industrije ACEA uputila je molbu da EU odloži cilj emisija iz 2025. za 2027. godinu. Oni veruju da neće imati vremena da dovoljno smanje emisije i time rizikuju milijarde evra kazni.

– Industrija EU neće imati drugog izbora osim da značajno smanji proizvodnju, što ugrožava milione radnih mesta u EU, stoji u obrazloženju.

Sada se automobilski gigant Stellantis suprotstavlja zahtevima svojih industrijskih kolega prema EU. Izvršni direktor Karloš Tavareš saopštava ovo preko francuske novinske agencije Agence-France Presse:

– Bilo bi nerealno da se sada menjaju pravila. Svi odavno znaju pravila i imali su vremena da se pripreme, pa je sada vreme za još jednu trku, rekao je on.

Očekuje se da će Stellantis ispuniti zahteve za emisiju ove godine, ali mora znatno da iskorače napred 2025. kako bi smanjili svoju emisiju CO2 sa današnjih 113 g/km na nivo od 93,6 g/km sledeće godine. Nešto za šta su spremni:

– Stellantis se pripremio sa električnim automobilima i ima sve što je potrebno da ih proda, kaže Tavareš novinskoj agenciji.

Pitamo se da li bi Tavareš pevao istu pesmu da je kojim slučajem Stellantis u problemu oko emisija. Automobilska industrija je zbog suludih samoubilačkih propisa EU u velikom problemu, i trebalo bi da se oko ovakvih stvari ujedini…

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

kao što ste jednom napisali,
ovde su vw i ford u najvećem problemu u vezi tih emisija štetnih gasova,
pa zašto bi sad veliki rival stelantis pružio ruku spasa,
očekivana izjava njihovog prvog čoveka,
to bi isto bilo kao kada bi košarkaški savez srbije odjednom odlučio da se 2-3 god reprezentacija nigde ne takmiči i tako pruži priliku nekim nižerangiranim državama da se razviju za taj period i dostignu nas 🙂

MRN

Iz perspektive ogromne većine evropskih kupaca zna se šta je ovde interes. Suprotno od onoga što šef Stellantisa govori.

Rikošet

Pitamo se da li bi Tavareš pevao istu pesmu da je kojim slučajem Stellantis u problemu oko emisija. Automobilska industrija je zbog suludih samoubilačkih propisa EU u velikom problemu, i trebalo bi da se oko ovakvih stvari ujedini… A nema se tu šta pitati, on „čuva“ njegovu platu od 36,5 miliona Eura… Inače ga ne volim, ali je u pravu kad kaže da su propisi utvrđeni puno ranije i da su kompanije poput VW i Forda same krive što i dalje egzistiraju na staroj tehnologiji i još uvijek drže 2.0 TDI motore u ponudi dok su svi ostali poštujući pravila… Pročitaj više »

Matija

Ovo je taktika ko ce duze da izdrzi a ko ce pre da umre. Preziveli ce imati celo trziste za sebe.
Osim toga, Tavares je vec najavio gasenje nekih marki u Stelantisu, znaci da je spreman na zrtve. Boli ga ona stvar jer on ih nije ni stvorio. Da li tako moze da postupi korporacija VW i da kaze: „imamo problem sa markom VW, ugasicemo je!“

Laki

Tako je junače.Imanje se kupuje od sina a ne od oca.

Zex

Stelantis?? To govori BlackRock grupa i Vaungard koji je vlasnik Stelantisa i suvlasnik Geely i mnogo kineskih auta..
Suština je, gasi se Evropska industrija, Kina preuzima sve, a mi čemo živeti ko Kinezi prije 50 godina, isplanirano odavno …
U VW u Odboru sedi žena koja je mrzitelj Auta i vozi se biciklom na posao!! To vam sve govori
Kupujte bajs 😄

MRN

Nemoj tako. Ja volim bicikl ( pa i na posao najčešće dolazim bajsom ), ali, načelno ne mrzim kola. Niti mislim da i ostali treba da vole i da voze bicikl.
Možda tako i ta gospodja iz Upravnog odbora VW-a. 😊

Zex

Jok , ta žena mrzi auta i da jih treba zabranit…i zato su je stavili u odbor…zelena stranka i to…iz grada Wolfsburga su je postavili jer imaju procente u VW koncernu

Matija

Mislis na gospodju Konjoslavu, pardon, Kavalo? Nema ona pojma sta je to auto, ona voli svoju platu koju dobija kao predsednik radnickog saveta.

BB

Nije, ta je oz sindikata, ova o kojoj Zex govori je u upravi

Bungi

Problem citave EU je, sto je namnozila sijaset birokrata na svim nivoima koji nemaju pojma sta rade.A Kinezi veoma dobro znaju kud su posli i gdje zele da stignu.

Matija

Kakve veze ima BlackRock sa dogadjajima u EU? To je grupa investora koja premesta svoj kapital iz firmi koje propadaju u firme koje napreduju.

Zex

Blackrock je pokrenuo tužbu protiv VW za dizelgejt i prije toga su prodali svoj udeo u VW, i kontrolišu mnogo toga u Bruslju!! To je tema koji ovce nazivaju, „teorije zavere,“

Matija

Sasvim su ispravno postupili! Njihova tuzba ne odnosi sa na gasove vec na gubitak vrednosti VW akcija koji je izazvan prevarom VWa. Svi akcionari su trazili odstetu od VWa. Takodje su vlasnici automobila VWa grupno tuzili VW zbog prevare. Razlog: gubitak vrednosti vozila i cak zabrane upotrebe vozila u javnom saobracaju! Ovo poslednje dogodilo se u Americi. U Nemackoj drzava je sprecila privatne tuzbe tako sto je obavezala VW da koriguje svoj softver a vlasnike istih vozila obavezala da obavezno dodju na promenu softvera. Ovo je zapravo bila farsa bez stvarnog fizickog efekta, cilj je bio zastititi VW od optuzbi.

Zex

Vw je platio 32 milijarde evra odštete!! Ja se pitam kako su još opstali !! A izgleda i neče heh

Tamo Daleko

53.3% akcija VW grupacije koje imaju pravo glasa pripadaju Porsche SE. To nije Porsche koji pravi automobile a koji pada pod VW grupu (pun naziv: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG), vec je investiciona kompanija porodice Porsche-Piech. Sve vazne odluke u vezi VW grupe aminuju oni koji imaju vecinsko pravo glasa – odn gore navedena familija. A ko sedi u odboru VW-a se moze zavesti pod zamajavanje ociju javnosti.

Zex

Znam ja to sve, ali politika je ku.va ko uvek…. To što se radi iza , samo oni znaju ali pritisak je ogroman i na Piech od strane zelenih to je teeška sekta upitanju i sad kraj završavam tu temu 😄 jer bi mogao jos puno dodati ali nema veze, mi nemožemo nista, samo pričamo eto heh pozz