1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford Ranger dobija verziju PHEV
Ford Ranger dobija verziju PHEV
0

Ford Ranger dobija verziju PHEV

68
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tačno godinu dana, Ford je najavio pojavu benzinsko-električne verzije svog pikapa srednje veličine imena Ranger. Sada je takav automobil predstavljen u serijskoj formi, malo kasni u odnosu na debi konkurentske Toyote Hilux Hybrid.

Ali Ford, za razliku od Toyote, nije ponudio starter-generator, već potpunu hibridnu instalaciju sa mogućnošću dopunjavanja baterije iz mreže.

Hibridni sistem uključuje benzinski turbo četvorocilindraš 2.3 EcoBoost i električni motor od 102 KS ugrađen u desetostepeni automatski menjač. Zajedno proizvode 279 KS i 690 Nm! Odnosno, Ford je održao obećanje i napravio hibridni Ranger kao najmoćniju verziju u gami: do sada je najveći obrtni moment bio u trolitarskom turbodizelu (600 Nm).

Za napajanje elektromotora obezbeđena je trakciona baterija kapaciteta 11,8 kWh, koja obezbeđuje 45 km čisto električne kilometraže, a za potpuno punjenje iz kućne utičnice potrebno je četiri sata. Hibridni kamionet je takođe opremljen ugrađenim sistemom napajanja Pro Power Onboard sa utičnicama za domaćinstvo kapaciteta 2,3 kW (standardno) ili 6,9 kW (uz doplatu).

Ford Ranger Hybrid standardno dolazi sa pogonom e-4WD, koji uključuje reduktor i zadnji diferencijal sa blokadom. Vešanje je takođe revidirano kako bi se bolje prilagodilo povećanoj težini i njenoj distribuciji po osovinama.

Kao i obične verzije sa pogonom na gorivo, hibridni pikap može da ponese do jedne tone tereta (u zavisnosti od nivoa opreme) i vuču prikolice težine do 3,5 tone.

Glavna spoljna razlika benzinsko-električnog kamioneta je otvor sa priključkom za punjenje pored uobičajenog poklopca rezervoara za gorivo na zadnjem krilu. Ali pored toga, za hibrid je pripremljena specijalna uvodna verzija Stormtrak, koja ima drugačiju rešetku hladnjaka, set grafika na karoseriji, dodatne natpisne pločice i crne felne od 18 inča.

Na raspolaganju su dve boje karoserije: siva Chill i crni Ahat. Lista standardne opreme proširena je matričnim osvetljenjem. Kabina ima centralni ekran od 12 inča i audio sistem B&O sa deset zvučnika, postoje „svestrane“ kamere.

Ford Ranger PHEV će se proizvoditi u fabrici Silverton u Južnoj Africi. Odatle će vozila biti otpremljena u Evropu, Australiju i Novi Zeland. Prodaja bi trebalo da počne na proleće 2025. godine, a cene će biti objavljene u isto vreme.

AutoRepublika

(68)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments