1. Home
  2. Vesti
  3. Prve pojedinosti o novom globalnom krosoveru nazvanom Lynk & Co Z20
Prve pojedinosti o novom globalnom krosoveru nazvanom Lynk & Co Z20
3

Prve pojedinosti o novom globalnom krosoveru nazvanom Lynk & Co Z20

434
3
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući javnoj bazi podataka koju neguje kinesko Ministarstvo privrede i trgovine, u prilici smo da vidimo kako izgleda spoljašnost novog modela marke koju su zajedničkim snagama utemeljili Geely i Volvo.

Kineski holding Geely je tokom 2016. godine, uz pomoć švedske zavisne firme Volvo, lansirao marku Lynk & Co koja je danas veoma aktivna na tržištu, iznoseći pred potencijalne kupce brojne novitete. U tom duhu se i počelo s prodajom prvog čisto električnog modela marke. Radi se o sedanu s indeksom Z10, ali je u isto vreme najavljena i prezentacija novog krosovera sa „zelenom“ tehnologijom.

Poznato je da će krosover, koji konstruktor sprema za zvanični debi, ući na domaće tržište pod imenom Link & Co Z20. Predviđeno je da modeli iz ove linije dobiju globalni status, a pretpostavlja se da će u drugim zemljama SUV imati nešto drugačiji indeks, i da će on biti Z02. Prema preliminarnim podacima, premijera potpuno električnog SUV-a za inostrana tržišta će biti upriličena u oktobru ove godine, dok će za matičnu Kinu ista biti organizovana tokom novembra, i to u okviru Sajma automobila u Gvangžou.

Prototipove budućeg noviteta su ranije „hvatali“ špijunski fotografi, a sada je izgled krosovera po imenu Link & Co Z20 potpuno demissifikovan. Naime, kako u uvodu rekosmo, fotografije su objavljene u bazi podataka Ministarstva privrede, trgovine i informacionih tehnologija Kine. Sudeći po njima, SUV će dobiti kosi krov i haubu s reljefnim radom, kao i prednje svetlosne grupacije složenog oblika. Farovi su dizajnirani tako da budu u istom stilu kao i oni na nedavno lansiranoj limuzini po imenu Z10, a i kao ranije predstavljeni puleni ovog brenda.

Krosover je bio opremljen crnim sjajnim dodacima razbacanim po obodu karoserije, kvakama na vratima koje se uvlače do ravni spoljnih panela školjke, tradicionalnim spoljašnjim retrovizorima na masivnim odvojenim nogicama, dok je stražnjicadobila posve neobičan blok zadnjih signalnih grupa koje „štrče“. Osnovna verzija modela s povišenim odstojanjem od tla pruža naplatke od 18 inča, dok bogatija modifikacija nudi „gume-valjke“ od 19 inča.

Nažalost, fotografija koje bi eventualno prikazivale putničku kabinu novajlije, još uvek nema. Najveća je verovatnoća da će novi SUV, u tom smislu reprizirati ono što je predstavljeno u sedanu Z10-u. To bi značilo da će krosover ponuditi s gornje i donje strane zasečeni obruč upravljača s dva kraka, uzan digitalni instrumentacioni panel i dvodelni središnji tunel. Ah, umalo da zaboravimo i poveći i osetljiv na dodir ekran, putem kog bi se pratile postavke mulimedijalnog sistema.

Prvi tehnički podaci o novom proizvodu na četiri točka su takođe pred nama. Ukupna dužina novog krosovera je 4.460 milimetara, širina je 1.845 mm, visina je 1.573 mm, dok je rastojanje između osovina na nivou od 2.755 mm. Imajte na umu da je ovaj automobil, po veličini uporediv sa Zeekrom X-om (koji je kao brend, takođe u vlasništvu holdinga Geely). Poznato je da će model dobiti litijum-gvožđe-fosfatnu trakcionu bateriju, čiji će kapacitet biti poznat kasnije, kao i jedan elektromotor snage 340 KS.

Cenovna politika u vezi novog Lynk & Co Z20-a će biti obelodanjena u nekom kasnijem trenutku. Električna limuzina Z10 se već prodaje na kineskom tržištu i to po ceni od najmanje 202.800 juana, što bi u „našem novcu“ bilo negde oko 26 hiljada evra.

AutoRepublika

(434)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prvi utisak: auto izgleda naglaseno sportski, snazno i kvalitetno!
Dokaz sta znaci dobar dizajn.
Dizajn je ocigledno radjen po uzoru na Zeekr, cija vozila bez izuzetka ostavljaju isti utisak.

Matori

Naglašeno sportski, a mačka može da prođe ispod njega bez saginjanja?

Matija

Koliko cenis da mu je klirens?
Auto je pravljen za svakodnevnu voznju, zato nije spusten na minimum.