1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Rumunska banka oglasila prodaju Ferrarija Rome sa hiljadu kilometara na satu
Rumunska banka oglasila prodaju Ferrarija Rome sa hiljadu kilometara na satu

Rumunska banka oglasila prodaju Ferrarija Rome sa hiljadu kilometara na satu

537
1
Podelite sa prijateljima:

Superautomobil s amblemom propetog konjića, kabriolet Ferrari Roma se našao u oglasima komšijske države s istoka. U pitanju je verzija Spider a koja je s proizvodnih traka sišla prošle godine i od tada do danas je prevalila 1.124 kilometara. Ako se za kupovinu bude opredelilo pravno lice, nabavku će eventualno moći da isfinansira putem kreditnog ili lizing aranžmana, dok se od kupca – fizičkog lica, očekuje avansna uplata.

Kao što znamo, nažalost verovatno samo iz priče, posedovanje Ferrarija predstavlja svojevrsno iskustvo, a kada se ono još ukombinuje s radošću svojstvenom doživljaju vožnje kabrioleta, onda ova priča budi posebno interesovanje.

Nema naznaka o tome kako je banka došla u posed ovako ekskluzivnog vozila, ali je prilično jasno da ono nije služilo kao službeni prevoz nekom od glavešina banke, već da se neko ozbiljno preračunao u pogledu finansijskih mogućnosti, pa nije bio u stanju da banci otplaćuje dospele anuitete.

Inače, model Roma Spider predstavlja naslednika modela po imenu Portofino, i kao takva nudi elegantan stil uz performanse koje su dostojne Ferrarijevog grba. Vozilo pokreće natpunjeni biturbomotor V8 radne zapremine 3,9 litara. Takav blok proizvodi 620 konjskih snaga uz 760 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sva ta konjica je usmerena isključivo ka točkovima zadnje osovine, dok je za transmisiju zadužena kutija s dvostrukom spojnicom, ona koja je izvedena iz modela nazvanog SF90 Stradale.

Ferrari Roma izvodi sprint od 0 do 100 km/h za 3,4 sekundi, dok od 0 do 200 km/h savladava za 9,3 sekundi. Bruto masa superautomobila iz Italije iznosi oko 1,5 tona, dok je maksimalna brzina kretanja na nivou od 320 km/h. Enterijer konkretnog primerka krasi koža kremaste boje, pojedinosti izrađene od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, papučice za promenu stepeni prenosa na volanu…

Ne rekosmo cenu iz oglasa. Ona iznosi 324 hiljada evra i nije podložna daljim pregovorima, ako dobro razumemo objavu. Zanimljivo je pomenuti da u katalogu Ferrarija stoji istaknuta osnovna cena za ovakav model od 240 hiljada evra, pa je očigledno da je oglašeni primerak dobrano nafilovan opcionalima.

AutoRepublika

(537)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Zla kob prvog vlasnika.