1. Home
  2. Prezentacije
  3. Sedan Chery Fulwin E05 postaje najkompaktniji član porodice
Sedan Chery Fulwin E05 postaje najkompaktniji član porodice

Sedan Chery Fulwin E05 postaje najkompaktniji član porodice

56
0
Podelite sa prijateljima:

Chery je prošle godine oživeo svoj dugogodišnji podbrend Fulwin, pod kojim se u Kini prodavao, na primer, dobro poznati Chery Amulet. Međutim, sada Fulwin nije namenjen za ponudu jeftinih modela, već za elektrifikovane automobile srednjeg cenovnog segmenta. Nekoliko plug-in hibrida iz porodice Chery Fulwin su već izašli na tržište, i to oni koji su ujedinjeni sa benzinskim modelima Cheryija.

Ali, samostalni električni automobili su takođe na putu razvoja. Jedan od njih je debitovao na Salonu automobila u Čengduu, i možemo da konstatujemo da se radi o limuzini po imenu Chery Fulwin E05. Sedan će biti najprostiji u celoj liniji modela.

Chery Fulwin E05 ne samo da nije vezan za postojeće modele kompanije, već najavljuje i novi prepoznatljiv dizajn brenda. Međutim, postoje minimalna otkrića u izgledu. To se odnosi na displeje na karoseriji (prikazuju različite informacije za druge učesnike u saobraćaju), a tu su i točkovi s felnama koje promovišu geometrijski dizajn.

Inače, imamo tipičan moderan električni automobil sa „slepom njuškom“, odnosno bez rešetke hladnjaka, aerodinamičnih oblika i vrata lišena okvira za prozorska stakla. Ukupne dimenzije limuzine još uvek nisu objavljene, poznato je samo međuosovinsko rastojanje, i ono je na nivou od 2.900 milimetara.

Unutrašnja arhitektura je tipična za moderne kineske automobile. Lista opreme će uključivati prošireno konturno, u našem narodu poznatije kao ambijentalno osvetljenje, ugrađeni frižider i osveživač vazduha. U multimedijalnom sistemu će živeti veštačka inteligencija, a najavljuje se i napredni sistem autonomne vožnje Smart Driver sa lidarom koji će biti postavljen iznad vetrobranskog stakla.

Još nema informacija o tehnološkim solucijama za ovo vozilo. Moguće je da će Chery Fulwin E05 biti pojednostavljena verzija premijum limuzine Exlantix ES, koja je izrađena na univerzalnoj platformi E0X sa 800-voltnim električnim sistemom, prednjim vešanjem s dvostrukim poprečnim ramenima i zadnjim multilinkom u petp tačaka.

Ali skupe komponente kao što su vazdušno ogibljenje ili adaptivni amortizeri verovatno će morati da se zaborave. Ideja je da ova vozila ipak ostanu podređena! Ali kineska štampa je uverena da će Fulwin E05 takođe pružati hibridnu verziju s benzinskim motorom kao produživačem dometa. Arhitektura E0X predstavlja mogućnost kreacije, ne samo čisto električnih vozila, već i serijskih hibrida sa dometom do 1.400 kilometara.

Prvo javno prikazivanje Cheryija Fulwina E05-a je već održano, ali će tehničke specifikacije biti objavljene tokom zvanične prezentacije, koja je zakazana za 3. septembar. Pouzdano se zna da će Fulwin E05 zadovoljiti kineske kupce niskom cenom, a koja je postavljena na približan nivo od oko 150 hiljada juana, to jest oko 19,1 hiljadu evra.

AutoRepublika

(56)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments