1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ekstremni superautomobil KTM X-Bow GT-XR postade komforniji
Ekstremni superautomobil KTM X-Bow GT-XR postade komforniji
0

Ekstremni superautomobil KTM X-Bow GT-XR postade komforniji

119
0
Podelite sa prijateljima:

Austrijsko-indijska kompanija, ponajpre poznata po proizvodnji živahnih motocikala, KTM neguje i druga interesovanja, a koja su mimo polja konstrukcije dvotočkaša. Naime, kao što je poznato KTM sklapa i radikalan sportski automobil. Gamu je od 2018. godine obogatio model otvorenog krova kom je dodeljen naziv KTM X-Bow, dok pre dve godine po prvi put spoznasmo i drumski kupe X-Bow GT-XR, iako se poslednji ispostavio kao isuviše asketski automobil.

Elem, sada je opisana firma rešila da podeblja osobine superautomobila, one koje se tiču komfora, pa je shodno tome prikazala unapređenu verziju.

Promene su diktirane povratnim informacijama koje su obezbedili prvi kupci superautomobila. KTM je brzo odgovorio na njihove zahteve. Od sada, ogoljena unutrašnjost besnog četvorotočkaša u kojoj dominira upotreba plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, može biti ukrašena alkantarom.

Levi oslonac za noge od sada će imati aluminijumsku podlogu sa neklizajućim premazom, pošto se prethodni potpuno ugljenični deo brzo istrošio i izgubio prihvatljiv izgled. Ostali delovi unutrašnjosti izvedeni od kompozitnih materijala, sada su dobili poseban zaštitni premaz.

Po sredini postavljena konzola i ostava namenjena smeštaju rukavica su takođe rekonstruisani. Prekrivka automobila je sada standardna, a novi amblemi su se pojavili na prednjim branicima. Ploče od nerđajućeg čelika su ugrađene u motorni prostor i prikazuju siluetu i serijski broj modela.

Sam motor ostaje isti, pa tako pod poklopcem, haubom pronalazimo petocilindarski turbobenzinski motor iz Audija. Radi se o jedinici s indeksom 2.5 TFSI. Agregat je za potrebe ugradnje u superautomobil KTM X-Bow GT-XR, pojačan na 500 konjskih snaga i 581 Nm najvišeg obrtnog momenta. Radi u tandemu sa sedmostepenim preselektivnim robotizovanim menjačem tipa DK500, takođe preuzetim iz seta koncerna Volkswagena.

On svu raspoloživu vatrenu moć prenosi na točkove zadnje osovine koja nudi i diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Ubrzanje iz mesta do 100 km / h traje 3,4 sekundi, dok je maksimalna brzina kretanja na nivou od 280 km/h. Težina osnovnog automobila (bez ikakvih pripadajućih tečnosti u njemu) iznosi 1.130 kilograma, ali će se „kateemčić“ sada sa setom civilnih modifikacija, verovatno malo ubuciti.

Sve promene se primenjuju na jedinice sa serijskim brojevima koji prevazilaze „stotku“, pošto je prvih stotinu automobila već našlo svoje vlasnike. Poboljšani KTM X-Bow GT-XR košta najmanje 320 hiljada evra, iako je pre dve godine superautomobil mogao da se naruči za 285 hiljada evra.

AutoRepublika

(119)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments