1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serije 2 Gran Coupe je ažuriran i produžen za braću Kineze
BMW Serije 2 Gran Coupe je ažuriran i produžen za braću Kineze
1

BMW Serije 2 Gran Coupe je ažuriran i produžen za braću Kineze

214
1
Podelite sa prijateljima:

Kompaktna limuzina sa četvoro vrata kodne oznake F44 na platformi UKL2 sa pogonom na prednje točkove pridružila se asortimanu BMW-ovih modela 2019. godine.

Sada je vreme za planiranu restilizaciju, ali je BMW, očigledno, odlučio da izvede isti trik kao i sa srodnim hečbekom Serije 1. Pre nekoliko meseci, formalno je dobio novu generaciju i promenio fabrički kod sa F40 na F70. A nadograđena limuzina ima indeks F74, a prvi podaci o njoj došli su iz Kine.

Kinesko homologaciono telo je skinulo tajnost sa automobila, i to odmah u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koju „dvojka” sa četvoro vrata ranije nije imala.

Gran Coupe se sada prodaje u Kini, ali to su automobili iz uvoza sa standardnim međuosovinskim rastojanjem (2.670 mm), a ažurirana verzija će imati 2.780 mm između osovina, a proizvodiće se direktno u Kini. Tamo će ova limuzina zameniti lokalnu limuzinu Serije 1 (F52), koja je ukinuta prošle godine.

 

Nakon hečbeka, limuzina je dobila ozbiljno redizajnirani prednji i zadnji kraj. Pojavili su se novi farovi, branici i spojeni bubrezi. Promenjena su i zadnja svetla i poklopac prtljažnika.

Zanimljivo je i da kineski automobil ima udubljene kvake na vratima, iako je na špijunskim snimcima iz Amerike modernizovana „dvojka” Gran Coupe imala ručke za prirodno prianjanje. Još nema slika enterijera, ali će najverovatnije biti isti kao kod rođaka s petoro vrata.

 

Asortiman motora za Kinu je već rešen: homologacija označava benzinske verzije 220L (1,5 l, 174 KS), 225L (2,0 l, 227 KS) i M235L (2,0 l, 334 KS). Evropski model sa kratkim međuosovinskim rastojanjem će verovatno imati isti set modifikacija kao i Serija 1 (uključujući turbodizel). Zvanična premijera ažuriranog BMW-a Gran Coupea Serije 2 trebalo bi da se održi pre kraja ove godine.

AutoRepublika

Fotografije: autohome.com.cn

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Evropska varijanta BMWa 2 Gran Coupe ima dimenzije: 4.386 x 1.824 x 1.576 mm. Rastojanje osovina produzeno je za 110 mm – da li je to sve ili je i ceo zadnji deo produzen?