1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Pagani Zonda Arrivederci: Da li je definitivno poslednji primerak?
Pagani Zonda Arrivederci: Da li je definitivno poslednji primerak?

Pagani Zonda Arrivederci: Da li je definitivno poslednji primerak?

67
0
Podelite sa prijateljima:

Zvanično, proizvodnja hiperautomobila sa motorom u sredini Paganija Zonde je prestala 2011. godine. Od tada je Horacio Pagani već predstavio dve nove generacije svojih automobila: Huayra se pojavila 2011, a Utopia 2022. godine.

Međutim, za posebno uporne entuzijaste, kompanija još uvek izrađuje Zonde! I takvi automobili su se često smatrali „poslednjim“, u stvari, nisu. Tako će na predstojećem Concours d’Elegance u Peble Biču biti prikazan još jedan, za sada „poslednji“ objavljeni primerak pod imenom Pagani Zonda Arrivederci.

U stvari, ovaj roudster je već isporučen američkom kupcu prošle godine, ali do sada nije prikazan javnosti. Međutim, ima mnogo razlika od obične Zonde.

Većina karoserije od ugljeničnih vlakana prekrivena je providnim srebrnim slojem. Na ovoj pozadini izdvajaju se tamnoplavi elementi na nosu, oko farova, na bokovima i krmi, kao i na masivnom spojleru koji se nalazi primetno više nego na osnovnom modelu. Tu je i drugi dekor, a moćne ugljenično-keramičke kočnice su vidljive kroz otvorene točkove.

Unutrašnjost napravljena po narudžbi ima ukrase od crvene kože.

Elementi od ugljeničnih vlakana su u izobilju, ukrašavajući instrument tablu i vrata. Tu su i drveni detalji, na primer na obodu volana. Postoji i značka koja kaže da je Pagani Zonda Arrivederci unikatna.

Specifikacije još nisu otkrivene. Pretpostavlja se da verzija Arrivederci ima istu tehnologiju kao i svi automobili iz „dodatnog izdanja”, koji pripadaju takozvanoj seriji 760.

To znači prisustvo atmosferskog motora AMG V12 7.3 snage 760 KS i manuelnog menjača. Tačni podaci će verovatno postati poznati tokom predstavljanja automobila na Concours d’Elegance.

Ali sada je Pagani Zonda Arrivederci podigao veo tajne nad ukupnim tiražom modela. Činjenica je da jedinstvena specijalna verzija ima šasiju sa serijskim brojem 140. Iako se sa sigurnošću ne zna da li je Pagani zaista proizveo toliko primeraka Zonde.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments