1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Prve zvanične fotografije Kije K8
Prve zvanične fotografije Kije K8
3

Prve zvanične fotografije Kije K8

162
3
Podelite sa prijateljima:

Kia K8 je debitovala 2021. Zamenila je model koji je nosio indeks K7 u Koreji, a u drugim zemljama bila je poznata kao Cadenza. Sada je „osmica“ najprestižniji putnički automobil marke – osim možda Kije K9 na platformi za koju je predviđen pogon na zadnje točkove. Ali u svojoj domovini je Kia K8 izgubila kupce.

Tako je, prema podacima same kompanije, od januara do juna 2024. tamo prodato 12.478 automobila, što je skoro upola manje nego u istom periodu lani. Restilizacija je osmišljena da oživi potražnju. Štaviše, sudeći po prvim tizer-fotografijama, model će se radikalno promeniti u izgledu.

Kia K8 će dobiti novo „lice“. Glavna karakteristika su vertikalne jedinice farova. Međutim, slično rešenje se već koristi na drugim svežim modelima brenda – uključujući restilizovani krosover Sorento i najnoviju limuzinu K4, koja će zameniti Forte/Cerato. „Osmica“ će imati i svetleći panel ispred, koji se sastoji od mnoštva vertikalnih LED traka. A umesto rešetke hladnjaka sa dijamantima, biće postavljen čvrsti utikač – sama rešetka će se pomeriti niže. Branici i zadnja svetla će takođe biti drugačiji.

Dimenzije restilizovane limuzine nisu otkrivene. Dužina dosadašnje verzije sa četvoro vrata (u korejskoj specifikaciji) je 5.015 mm, širina – 1.875 mm, visina – 1.455 mm. Međuosovinsko rastojanje – 2.895 mm.

Unutrašnjost nije otkrivena. Moguće je da će se unutra pojaviti novi displeji i jedinica za automatsku klimu. A završni materijali će verovatno biti osveženi.

Još uvek nema informacija o tehnologiji ažurirane limuzine Kije K8. Prethodni model u Koreji je dostupan sa atmosferskim benzinskim 2.5 GDI (198 KS) i V6 3.5 GDI (300 KS), postoji i verzija sa TNG-om V6 3.5 LPI (240 KS) i hibridnim HEV (to jest bez mogućnost punjenja iz električne mreže) sa instalacijom na bazi turbo motora 1.6 T-GDI. Za automobile sa V6 motorom od 300 konjskih snaga obezbeđen je pogon na sva četiri točka.

Prezentacija Kije K8 sa novim dizajnom biće održana u domovini marke u avgustu.

AutoRepublika

(162)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Predhodni model K8 prikazan je u izvestaju na donje tri slike, gde se vidi da je to veoma elegantan auto. Sve sto bih mogao da mu prigovorim jeste prevelika maska hladnjaka, ocigledno pravljena po uzoru evropske premijum klase.

Novi model ostaje dosledan konceptu dizajna sa fastback krovom. Prednji deo je oslobodjen masivne resetke, tako da deluje modernije, lakse i jos elegantnije. Cudi me da je prodaja K8 bila tako skromna!

igi

КИ – što neko skoro reče, jedini svetski brend na ćirilici 🙂

MRN

“ … u Koreji je dostupan sa atmosferskim benzinskim 2.5 GDI (198 KS) …, postoji i verzija sa TNG-om V6 3.5 LPI (240 KS) „