1. Home
  2. Vesti
  3. Linija bivšeg SsangYonga proširena je krosoverom Actyonom
Linija bivšeg SsangYonga proširena je krosoverom Actyonom
3

Linija bivšeg SsangYonga proširena je krosoverom Actyonom

455
3
Podelite sa prijateljima:

U vidu prototipa, ovaj krosover korejske kompanije KG Mobility (KGM), odnosno nekadašnjeg SsangYonga, prvi put je viđen u promotivnim spotovima još u februaru.

U to vreme automobil je bio poznat pod internim indeksom J120, a lokalni mediji su ga nazvali Torres Coupe, jer je bio baziran na „običnom“ Torresu, koji se prodaje od pre dve godine. Sada je KGM distribuirao fotografije serijskog modela. i objavio njegov naziv. Korejski mediji nisu pogrešili sa pozicioniranjem – proizvođač novi proizvod smatra krosoverom nalik kupeu. Ali ima drugačije ime – Actyon.

Podsetimo se da je prvi SsangYong Actyon debitovao 2005. godine i da je krosover zaista imao „zakošenu“ siluetu, kao i prilično prepoznatljiv dizajn.

Kasnije je naziv Actyon dobio izvozni krosover sa tradicionalnom karoserijom i standardnim izgledom (u Koreji je to bio Korando C).

Sveži krosover KGM-a teško se može nazvati automobilom nalik kupeu. Kako god bilo, ovaj Actyon se razlikuje od donatora Toresa.

Novi model ima drugačije dizajnirane zadnje stubove, originalna svetla vijore na krmi, plus dodatne horizontalne pruge su se pojavile na vratima prtljažnika.

Pored toga, model je dobio nova svetla: napravljena su u obliku zakrivljenih linija, koje objedinjuje svetleći panel.

Unutrašnjost još uvek nije otkrivena. Najverovatnije, unutra je instaliran sistem ekrana – i benzinski KGM Torres i električni Torres EVX imaju dva ekrana („zelena“ verzija ima sopstveni dizajn eksterijera).

Dimenzije novog KGM-a Actyona još nisu otkrivene. Dužina benzinskog Torresa je 4.705 mm, električne verzije EVX – 4.715 mm. Međuosovinsko rastojanje ovih automobila je isto – 2.680 mm.

Proizvođač još nije rekao ni o tehnologiji „kupea“. Korejski mediji pišu da će, kao i „ugljovodonični“ Tores, Actyon biti u ponudi sa benzinskim turbo četvorocilindrašem 1.5 snage 170 KS i klasičnim šestostepenim automatikom.

Novi model je opremljen pogonom na sva četiri točka. Međutim, postoji još jedna verzija: kažu da će novi SUV biti dostupan kao hibrid.

Svi detalji o Actyonu će biti otkriveni u avgustu, dok su preliminarne porudžbine već otvorene u Koreji – bez nivoa opreme i cena.

AutoRepublika

(455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma interesantan dizajn! Kompliment! Tu je sve sto jedan auto treba da ima da bi se zvao SUV:
robustan izgled, naglasene blatobrane a sve to je vrlo elegantno izvedeno, na nivou Range Rovera!
Poseban kompliment upucujem C nosacu – svojim dimenzijama i oblikom daje vozilu veoma upecatljiv karakter koji ga izdvaja iz mase! Actyon ima sve atribute da postane hit na trzistu!

s mile

Odličan dizajn, i naravno visoke svetlosne grupe. A ne kao na nekim koreancima, i Honda Ye S7. Na samim branicima su svetla. Po meni, katastrofa, tj skupe popravke u budućnosti.

Bungi

Ovaj Sangjong nije uopste ruzan, naprotiv, lijep je.🧐Sa njim sigurno nesto nije uredu🤔 Sangjong da nije ruzan.???