1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena predserijska verzija Polestara 6 kao i koncept BST
Predstavljena predserijska verzija Polestara 6 kao i koncept BST
1

Predstavljena predserijska verzija Polestara 6 kao i koncept BST

67
1
Podelite sa prijateljima:

Dve godine star konceptni automobila Polestar O 2 je prvobitno kreiran samo da bi se zabavila javnost, ali je ubrzo stekao perspektivnu budućnost u proizvodnji. Spektakularni električni superautomobil je uvršten u poželjnu paletu modela, i prema planu bi trebalo da se pojavi na tržištu 2026. godine pod imenom Polestar 6.

Naravno, na putu ka maloj proizvodnji, automobil će se promeniti i kompanija će doneti predserijsku verziju na predstojeći Festival  brzine u Gudvudu (Goodvood Festival of Speed).

Polestar 6 zadržava format i proporcije koncepta. To je i dalje kupe-kabriolet s tvrdim sklopivim krovom, iako je dizajn istog postao jednostavniji. Ali ima mnogo promena u detaljima: na primer, veći su farovi, drugačiji je prednji branik sa usisnikom vazduha i poznati, uobičajeni retrovizori su našli svoju primenu umesto, i dalje futurističkih kamera. Unutrašnjost vozila, nažalost, još uvek nije prikazana javnosti.

Polestarova „šestica“ će biti izrađena na istoj platformi koja je poznata po skraćenici PPA (Polestar Performance Architecture), uostalom kao i velika limuzina po imenu Polestar 5, iako je to varijacija arhitekture Geelyija Holdinga i znamo je kao platfromu SEA. Već je najavljeno da će Polestar 6 imati pogon na sva četiri točka, najvišu snagu od 896 „konjića“ i obrtni moment od 900 Nm, a ubrzanje do 97 km/h će trajati 3,2 sekunde.

Uz predserijski kupe-kabriolet, videsmo i ekstremnu verziju istog i ona dolazi pod nazivom Polestar Concept BST. I ova varijacija na temu će takođe stići u Gudvud. Ova oznaka je pozajmljena od liftbeka s indeksom Polestar 2 BST, a koji poseduje modifikovanu šasiju sa podešavanjima vozača. Još nema detaljnih informacija o modifikacijama vešanja ili kočnica. Najavljene su samo vizuelne modifikacije.

Polestar Concept BST ima isto osvetljenje i iste one kozmetičke detalje, da ne kažemo perje, kao štu nudi i izložbeni automobil O 2, onaj koji je nastao pre dve godine, ali ga krasi i razvijena aerodinamička karoserija: tu je razdelnik, masivno protivkrilo postavljeno na duetu stubova, difuzor i pragovi . Proširen je i trag točkova, a ugrađeni su i kovani točkovi prečnika 22 inča.

Komercijalni izgledi novog koncepta još nisu ocrtani, ali je Polestar u prošlosti već izvodio takve plodove eksperimentalne inspiracije razvojnog tima na pokretnu traku. Istovremeno, čak i osnovni kupe-kabrioletPolestar 6 će biti ekskluzivan proizvod. Ovo kažemo jer znamo da će samo 500 automobila da bude proizvedeno u prvoj godini, i da će se nutkati po ceni od oko 200 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(67)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Stilski bi mogao da se malo vise udalji od ostalih modela Polestara. Ovako imam utisak da je „komprimovana“ limuzina a ne rasni sportski rodster.