1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Novi Renault 5 E-Tech dostupan je i u Rumuniji po najnižoj ceni od 30.750 evra
Novi Renault 5 E-Tech dostupan je i u Rumuniji po najnižoj ceni od 30.750 evra

Novi Renault 5 E-Tech dostupan je i u Rumuniji po najnižoj ceni od 30.750 evra

593
2
Podelite sa prijateljima:

Predstavljen zvanično početkom ove godine, novi električni model francuskog proizvođača sada se može naručiti i u najvećoj komšijskoj zemlji – Rumuniji. Za sada su dostupna samo dva nivoa opreme: Techno i Iconiq Cinq. Međutim, Renault najavljuje da će od 2025. godine asortiman biti proširen na pet nivoa opreme. Tako će od sledeće godine R5 dobiti još tri završna nivoa: Five, Evolution i specijalno izdanje Roland-Garros.

Za sada će rumunski kupci morati da se ograniče na opremu Techno i Cinq. Cene kreću od 30.750 evra, ali će uslediti jeftinije verzije.

Obe verzije koje su trenutno dostupne koriste veliku bateriju od 52 kWh, koja pokreće jedan elektromotor postavljen na prednju osovinu. Proizvodi 150 KS i omogućava automobilu da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 8 sekundi. Takođe, baterija od 52 kWh je dovoljna za maksimalnu autonomiju od 410 kilometara.

Baterija automobila se može puniti do 100 kW sa stanice za brzo punjenje. Pored toga, Renault 5 dolazi opremljen „AC“ punjenjem od 11 kW sa priloženim kablom. Renault tvrdi da se automobil može napuniti od 10% do 80% za 30 minuta kada se koristi stanica za brzo punjenje.

Biće dostupna i verzija sa manjom baterijom od 40 kWh, koja nudi maksimalni domet od 300 kilometara. Biće dostupna od 2025. godine, a najjeftinija verzija opremljena ovom baterijom koštaće 25.000 evra.

Baterija od 40 kWh takođe će biti kombinovana sa jednim električnim motorom, ali manje snage. Imaće 95 KS ili 120 KS, a varijanta od 150 KS biće rezervisana za bateriju većeg kapaciteta.

AutoRepublika

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Nik900

Ma dzabe 😆😆😆

S mile

Ja ne znam kakav je standard u rumuniji, ali pocetna cena od 31K eur, a svi znamo da je onda iole normalna oprema oko 35K eur…

Mnogo bre brate, ko ce to da kupuje. Da ne izbace SUS verziju uskoro, kao sto je Fiat lose procenio sa 500e…