1. Home
  2. Vesti
  3. VW predstavio najmoćniji Golf sa pogonom na prednje točkove – novi GTI Clubsport
VW predstavio najmoćniji Golf sa pogonom na prednje točkove – novi GTI Clubsport
8

VW predstavio najmoćniji Golf sa pogonom na prednje točkove – novi GTI Clubsport

307
8
Podelite sa prijateljima:

Novi VW Golf GTI Clubsport, čija će se premijera održati krajem meseca na Nirburgringu, trebalo bi da bude najmoćniji predstavnik u ponudi Golfova sa pogonom na prednje točkove, navodi germanski proizvođač automobila.

Premijera bi trebalo da bude 31. maja popodne, odnosno pre početka čuvene 24-časovne trke na Nirburgringu.

Automobil bi trebalo da ponudi potpuno redizajniran nos, uključujući modifikovana LED Plus svetla i osvetljeni znak. Zadnji deo dobija veliki krovni spojler i redizajnirana zadnja svetla. Lukovi točkova će biti ispunjeni 19-inčnim aluminijumskim felnama Queenstown, ali 19-inčne kovane felne Warmenau će takođe biti dostupne kao opcija, smanjujući težinu.

U kabini se nalazi upravljač obložen kožom i novi informativno-zabavni sistem koji obećava glatkiji i brži rad, kao i podršku za glasovnu kontrolu IDA, uključujući funkciju ChatGPT.

Elektronski kontrolisana blokada prednjeg diferencijala pomoći će prenošenju snage na asfalt, a tu će biti i adaptivna šasija DCC, uključujući poseban specijalni režim prilagođen da kompenzuje neravnu površinu na Nirburgringu.

Tokom trke, automobilska kompanija će provozati i specijalni Golf GTI Clubsport 24h, koji će impresionirati svojim prepoznatljivim stilom i karoserijom. Automobil sa motorom 2.0 TSI sa snagom od 256 kW (348 KS) će raditi na novom Shellovom gorivu E20 sa bioetanolom, koje bi trebalo da smanji emisiju CO2. Automobil težine 1.170 kg obećava brzinu do 270 km/h.

Pored toga, nekoliko klasičnih nabrijanih hečbekova će takođe biti izloženo na događaju: Golf GTI 16S Oettinger iz 1981, Golf GTI Kamei iz 1978. i kamuflirani Golf GTI iz 1980, koji je dobio široki „bodi kit“ i zlatne felne.

AutoRepublika

(307)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ima i „funkciju ChatGPT“ ???

Dalje i bolje od toga nema. Auto industrija ma kog brenda je dostigla svoj vrhunac.

😊

s mile

Čitajući druge testove i ove na AR, tvoje i Pekijeve, dolazim do zaključka da ne pratite trendove ;-).

Sada testovi više sadrže podataka o multimedij i tv ektranima, kao i povezivanju telefona ili sl, od onih koji govore o motoru, vešanju, udobnosti, potrošnji.
Sve se svelo na veštačku inteligenciju.

Zato su testovi na AR oni pravi, bez sponzora, gde sme da se kaže i ponešto loše. Za razliku od mnogih drugih potrala gde je sve u superlativima.

MRN

Pa, to je zato što smo Peki i ja vrlo mladi … Skoro nalik ovoj dvojici.
https://www.youtube.com/watch?v=X6I_dKUYyI4&ab_channel=TheClassicMuppetShowClipsandEpisodes

s mile

bez starca nema udarca… nisu ni ostali na AR puno mlađi 😉

MRN

Na mladjima svet ostaje 😊

Kitittelj

Doooobar!

Yankee

Bravo Golf – jos uvek nisi nadmasio Focusa RS500 od pre 15 godina. 😉