1. Home
  2. Vesti
  3. Strašan požar zahvatio centralu kompanije angažovane u oblasti brze dopune baterija EV
Strašan požar zahvatio centralu kompanije angažovane u oblasti brze dopune baterija EV
4

Strašan požar zahvatio centralu kompanije angažovane u oblasti brze dopune baterija EV

1.78K
4
Podelite sa prijateljima:

Zastrašujuće slike nam ovih dana dolaze iz Bolcana u Italiji. One pokazuju kako usred grada gori centrala kompanije Alpitronics. Inače, to je firma koja proizvodi mnoge brze punjače koje vidimo duž putne infrastrukture zapadne Evrope. Kako bilo, pošto već vidimo isključive ugljovdonične čitaoce koji likuju, istina je da u sedištu društva nije organizovana nikakva proizvodnja.

Dojava o požaru stigla je sredinom nedelje, izjutra, u 9 sati i vatrogasne ekipe su brzo bile na licu mesta s ciljem da obuzdaju stihiju. Veruje se da je požar izbio u susednom delu zgrade koja pripada društvu koje se bavi maloprodajom zeleniša, gde su bili u toku radovi na renoviranju, piše lokalni list LA7.

„Upkos masivnom plamenu koji se brzo proširio, u izveštajima se ne navode okolnosti koje bi ukazale da je iko povređen u nesreći. Pored samih kancelarija unesrećene kompanije se nalazi i škola. Svo osoblje firme i učenici i zaposelni u obrazovnoj ustanovi su brzo evakuisani“, pišu italijanske novine.

Fotografije nastale na licu mesta pokazuju koliko veliki oblaci dima se nadvijaju nad tim naseljenim kvartom. Gašenje požara je trajalo jako dugo, dok se očekuju rezultati istrage i da se utvrdi da li je bilo „povreda bezbednosnih procedura tokom radova na renoviranju“.

„Deluje veoma strašno,“ kaže Filip Senoner, izvršni direktor kompanije Alpitronic.

AutoRepublika

(1781)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ma to je „ekološki“ pozar kad gore baterije.Njihova proizvodnja i spaljivanje uopšte ne proizvode CO2. Ako ne vjerujete, pitajte ekofašiste.Baterije i samo baterije.Zelena agenda i samo zelena.

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Bungi
Tradicija

Da i niko ne navodi podatak o SAR zračenju u EV i kako se to vremenom odražava na organizam.

s mile

Valjalo bi sada izmeriti emisiju štetnih materija, za ekologe da budu upoznati i sa drugom stranom medalje.

Nightrider

Ne gore baterije, ova firma proizvodi punjace za ev vozila, gore tehnika i uredjaji!