1. Home
  2. Vesti
  3. Kako će izgledati karavan Lada Iskra?
Kako će izgledati karavan Lada Iskra?
1

Kako će izgledati karavan Lada Iskra?

1.93K
1
Podelite sa prijateljima:

Prošlog leta pojavile su se prve informacije o novoj porodici putničkih automobila, koja će nositi ime Iskra i koja će postepeno zameniti model Granta u gami. Potonja je, inače, najpopularniji automobil u Rusiji na osnovu prodajnih rezultata za 2023. godinu: prodato je nešto manje od 200 hiljada primeraka, što je više od tri puta bolje od krosovera Haval Jolion, koji je na drugom mestu.

Prema planu, Granta će se proizvoditi do 2027. godine, nakon čega će Iskra postati najjeftiniji automobil Lade. A kolege iz Kolesa su bile vredne da predstave svoje viđenje dizajna novog modela.

Do sada su u bazi podataka Federalnog zavoda za industrijsku svojinu (FIPS) objavljeni dokumenti samo sa patentnim slikama karavana, čiji će dizajn biti urađen u stilu modela Vesta. Postoji skoro isti prednji branik sa rešetkom hladnjaka i karakterističnim lajsnama koje se pretvaraju u farove.

Na prvi pogled, optika takođe podseća na Vestu, ali će blokovi imati originalan oblik sa malim „očnjacima“ duž ivica. Automobil će takođe zadržati pečate na bočnim zidovima koji su već postali prepoznatljivi za Ladu, ali će biti malo jednostavnijeg oblika.

Još jedan element dizajna Veste je „plutajući“ krov pozadi zbog crnih umetaka u zadnjim stubovima. Na zadnjem delu mogu se primetiti velike lampe originalnog oblika sa sopstvenom grafikom LED svetala.

Pored karavana, nova porodica će uključivati povišenu proterensku verziju i limuzinu. Na januarskoj prezentaciji AVTOVAZ-a navedeno je da će proizvodnja modela Iskra početi početkom naredne godine. Po dimenzijama, automobili će biti nešto veći od Grante i istovremeno kompaktniji od Veste; biće izgrađeni na modifikovanoj francuskoj platformi CMF-B sa prednjim pogonom, koju već koristi treća generacija Logana.

Što se tiče asortimana motora, može se očekivati da će se on preklapati sa postojećom paletom modela ruskog proizvođača automobila.

AutoRepublika

(1929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Lepo izgleda. Šteta što neće (opciono) imati i neki savremeni turbo motor kao mogući pogonski agregat, već samo atmosferski 1,6.