1. Home
  2. MotoRepublika
  3. BMW Motorrad rekordno u 2023. godini
BMW Motorrad rekordno u 2023. godini
1

BMW Motorrad rekordno u 2023. godini

194
1
Podelite sa prijateljima:

Bavarci imaju čime da se podiče na početku ove godine. Nisu samo automobili iz BMW-a i MINI-ja bili u velikoj potražnji prošle godine, što je tema kojo ćemo se posvetiti malokasnije, već je i odeljenje Motorrada takođe imalo odličnu 2023. godinu. Ne manje od 209.257 motocikala i skutera je bilo isporučeno „na ruke“ kupaca tokom godine za nama, što nosi lepu simboliku, imajući u vidu stogodišnjicu ove divizije grupacije a sedištem u Minhenu.

Potražnja je skočila za 3,1% u poređenju sa 2022. godinom, postavljajući godišnji rekord prodaje svih vremena tokom stogodišnje egzistencije BMW-a Motorrada. Obim isporuka je u poslednjem kvartalu 2023. godine porastao za 1,8% na 44.349 jedinica.

Snažna prodaja je prvenstveno podstaknuta porastom potražnje u Evropi, Aziji, Severnoj Americi i Latinskoj Americi gde su uspostavljeni novi regionalni rekordi prodaje. Predstavljanje novih i atraktivnihmodela kao što su BMW M 1000 R i R 1300 GS doprinelo je rastu popularnosti dvotočkaša s plavo-belim bedžom.

Pored jubileja, prošla godina je bila važna za BMW Motorrad, ne samo zahvaljujući rekordnom prodajnom učinku. Naime, BMW Motorrad Velt je krajem septembra inaugurisan u Berlinu. Dalje, prvog dana novembra, bivši šef odeljenja M, Markus Flaš je imenovan za generalnog direktora.

Vredi ponovo napomenuti i to da ogranak Motorrada nije bio jedini koji je deo grupacije BMW a koji je uspostavio novi prodajni rekord tokom godine koju otpratismo, izrečeno žargonom sdruštvenih mreža. Osnovna marka BMW-a je uradila isto s plasmanom 2.253.835 vozila, kao i BMW M sa 202.530četvortočkašasa ynamrnjem M Performance i M, istaknutim na karoseriji. Pored toga, Rolls-Royce je objavio svoje najbolje godišnje rezultate prodaje u 2023. kada je isporučio 6.032 vozila.

MotoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Skuteri su rebrendirani proizvod Loncin- China,proizvode i neke agregate tamo .Nije samo Moskvic Kinez🤣.