1. Home
  2. Vesti
  3. Audi revidira planove i nastavlja da gaji SUS-ame
Audi revidira planove i nastavlja da gaji SUS-ame
2

Audi revidira planove i nastavlja da gaji SUS-ame

253
2
Podelite sa prijateljima:

Trenutni zastoj u tražnji za vozilima s električnim pogonskim sklopom kao da je pokolebao neke proizvođače. Tako, rukovodstvo Audija namerava da malo preoblikuje ranije planove tranzicije ka elektromobilnosti i sada navodi da će nastaviti s proizvodnjom konvencionalnih automobila, izbegavajući tako da fokus baci na razvoj električnih vozila u dolazećim godinama.

Audi dakle neće insistirati na maksimiziranju proizvodnje električnih vozila u budućnosti, pa je tako novi izvršni direktor nemačke premijum marke, Gernot Dolner izjavio da će brend nastaviti da ulaže u dalji razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem i plug-in hibrida, ne odustajući pritom ni od baterijskih vozila. Krajnji cilj je, kako kaže on, da se udovolji što širem krugu kupaca.

Audi je objavio planove o lansiranju dvadeset novih modela do 2026. godine, od kojih će polovina biti s električnim pogonskim sklopom. Međutim, redosled lansiranja tih vozila bi se mogao menjati usput. Dolner veruje da bi promocija termičkih ili modela iz kategorije PHEV-a, bila od koristi, kako za kupce, tako i za proizvođača, gledano na kratak rok. Vest videsmo na portalu Promotor, a oni se pak pozivaju na Carscoops.

Navedene vesti nagoveštavaju želju germanskog proizvođača da vreme koje je preostalo za ponudu verzija SUS, što bolje iskoriste. Nova pravila kojim se zabranjuje prodaja motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva stupa na snagu 2035. godine, ali do tada će konstruktori dati sve od sebe da što više zarade i na temelju ponude konvencionalnih vozila. Iako je do juče delovalo da Audi želi da se što pre preorijentiše na baterijski segment, sada je izgleda došlo do reteriranja.

Audi čeka na završetak razvoja nove platforme PPE, praktično napredne šasije konstruisane za električna vozila koja je bila sputana problemima sa softverom, što je obeležilo nedavnu prošlost grupe Volkswagen. Q6 e-tron, koji je trebalo da započne električnu ofanzivu za Audi, više puta je odlagan upravo zbog ovih poteškoća.

Dolner, kog je na mesto izvršnog direktora Audija nedavno postavio šef grupacije Volkswagen, Oliver Blume postavljen je na čelo Audija kako bi što efektnije realizovao transformaciju brenda. Njegova je procena išla u smeru usporavanja tempa elektrifikacije, što je razložan potez u odnosu na usporenu tražnju u ovom trenutku.

AutoRepublika

(253)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Evropski proizvodjaci, ni americki takodje, jos uvek nisu u stanju da ostvare zaradu prodajom e-vozila. Neocekivana stagnacija i pad potraznje e-vozila je jos jedan jak argument da se odbaci strategija predhodnog rukovodstva, Markusa Dismana i Herberta Disa. Za bivsu strategiju, kojom su e-vozila preko noci kao ikona postavljena na oltar VW korporacije, odgovoran je najvecim delom Herbert Dis. Markus Disman, koji je pre Audija rukovodio sportskim odelenjem BMWa gde postoje iskljucivo gorivni motori, nije uspeo da se snadje u elektro-euforiji koju je izazvao njegov kolega Dis, takodje BMWovac. Rezultat je poznat, novi rukovodilac Audija potice iz razvoja Porsea, gde i… Pročitaj više »

Izmenjeno 8 meseci pre od strane Matija
s mile

Mnogo komentara na temu VWa i elektrifikacije su upoređeni sa Nokiom, tj ne praćenjem trendova. Android / Simbian – windows. Kako će VW propasti jer ne prati elektrifikaciju.

Ukoliko je elektifikacija budućnost auto industrije, kinezi će vladati svetom.

Ali možda i ne prođe ta elektrifikacija. Možda je to skupa stranputica…

Možda evropski proizvođači ipak uspore sa elektifikacijom, i produže život SUS motora.