1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Novi render Golfa „devetke“
Novi render Golfa „devetke“
6

Novi render Golfa „devetke“

11.56K
6
Podelite sa prijateljima:

Dok kompaktni hečbek polako postaje umiruća vrsta, VW je kompanija koja se zaklinje da će ga održati u životu što je duže moguće. Kao rezultat toga, čini se da je nemački proizvođač automobila odlučio o sudbini sledeće generacije Golfa, iako je navodno još nekih pet godina od predstavljanja.

Na ničije iznenađenje, kaže se da je Golf 9 električni, što bi predstavljalo pretnju za ID.3, jer bi mu pomrsio (načete) konce. Ali da li je brend iz Volfsburga zaista spreman da preuzme rizik? Čini se da je odgovor na ovo pitanje potvrdan, iako će ID.3 na kraju biti ukinut.

Prijavljeno je da će arhitektura SSP biti osnova za hečbek sledeće generacije kao prvi model kompanije koji je koristi. Platforma navodno podržava do 1.700 konjskih snaga. Taj rezultat će verovatno biti rezervisan za druge brendove, kao što su Lamborghini, Porsche, Bentley, Audi, a možda i Bugatti, jer će konstrukciju koristiti razni drugi proizvođači unutar VW grupe.

Šanse su da će najosnovnija varijanta nadolazećeg Golfa imati pogon sa jednim motorom koji pokreće jednu osovinu. Tek treba saznati da li će biti pogon na prednje točkove kao kod njegovih prethodnika ili na zadnje točkove. Vrhunske verzije će verovatno biti lansirane sa pogonom na sve točkove, a GTI i R će se navodno koristiti kao oznake za njih. VW bi mogao da napravi prvi kao model sa prednjim, a drugi sa pogonom na sve točkove kako bi ih povezao sa prethodnicima. Tehnologija od 800 volti će takođe biti korišćena.

Što se dizajna tiče, bilo je nekoliko nezvaničnih pokušaja da se to zamisli. Ipak, pošto niko nije video mulu na putu, a kamoli prototip, nemoguće je pogoditi stajling. Međutim, to nije sprečilo dizajnere sa stranice hdm.design na Instagramu da pokuša da ga skicira. Pikselski manipulator je koristio „osmicu“ kao prazno platno za digitalnu ilustraciju, dajući mu novu pozadinu, sveža LED zadnja svetla, kvake na vratima i nekoliko drugih stvari, uključujući par izduvnih cevi jer verovatno ne znaju da „devetka“ možda ide na struju.

Sve u svemu, prikaz koji se pojavio na društvenim mrežama pre nekoliko dana prikazuje privlačan kompaktni hečbek. Očekuje se da će ovaj automobil biti predstavljen svetu do 2028. godine. Dok se to ne dogodi, Volkswagen će sadašnji model da restilizuje.

Da napomenemo da još uvek nije sigurno da li će restilizovani Golf 8 da postane Golf 9 ili će to biti Golf 8.5. Izvor ove vesti kaže ovo drugo, a pisali smo ranije da postoji šansa da je prva opcija realna.

AutoRepublika

Izvor fotografije: HDMDESIGN

(11561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Zašto bi ID.3 bio ukinut ?

garbage

Zato jer je u istoj tržišnoj niši kao i Golf. Golf =ID3; Tiguan = ID4. Ako imaš električni Golf ne treba ti ID3. Ono čemu će VW težiti jest smanjenje troškova jer je očito ID3 preskup u proizvodnji. Slično imaš kod ZOE koji se ukida jer bi nasljednik Renault 5 (el.) trebao biti 30% jeftiniji u proizvodnji (ne i u konačnoj cijeni).

garbage

Drugo je logistika – tvornice rade određene platforme npr. MQB (Volfsburg) ili MEB (Zwickau), pošto bi Golf trebao biti na novoj SSP platformi – pretpostavljam da će se proizvodnja planirati u Vofsburgu nakon što prilagode tvornicu.

Balkanboj

Prilično bezlično.
Jedino što na renderu valja su izduvi pozadi.

Rsv

Kanta ko i predhodnih 8.

Dragan

Kakve su motore pravili u sedmoj generaciji golfa tsi i bolje da prekinu sa proizvodnjom.Vise mi ulja trosio nego goriva.Ili neka vrate atmosferske benzince!