1. Home
  2. Sajmovi
  3. IAA Minhen 2023 – Leapmotor predstavlja novi C10 kojim planira da osvoji Evropu
IAA Minhen 2023 – Leapmotor predstavlja novi C10 kojim planira da osvoji Evropu
3

IAA Minhen 2023 – Leapmotor predstavlja novi C10 kojim planira da osvoji Evropu

161
3
Podelite sa prijateljima:

Leapmotor je jedan od najnepoznatijih brendova električnih automobila u Kini, ali sa istim ambicijama kao BYD, NIO, Xpeng i Geely, sa željom da „osvoje“ svet, a sada je jedan lokalno od najpoznatijih po prodaji veoma jeftinih modela sa „nultom“ emisijom, kao mali T03. Pre godinu i po, brend je otkrio superberlinu sa revolucionarnom šasijom, C01, koja još uvek nije stavljena na prodaju u Nebeskom carstvu jer čeka relevantno odobrenje.

Ali brend je bio prisutan na Salonu automobila u Minhenu 2023. godine, gde je zabeležio svoju nameru da juriša na evropski kontinent u narednim godinama, kada ima spremnu paletu od četiri modela sa kojima može da obezbedi određeni nivo uspeha. Strateški plan podrazumeva kopiranje BYD-a, donošenje njegove najnovije inovacije na veliki nemački sajam, a to je, naravno, SUV.

„Zove se Leapmotor C10 i ima veoma elegantan i sportski dizajn, sa velikim farovima koji prelaze ceo prednji deo u jednom komadu. Njegove proporcije su veličanstvene, tipične za model koji će se nuditi sa dva reda sedišta i pet sedišta ili sa tri reda i šest sedišta, sa dva nezavisna sedišta u drugom i trećem redu, takođe se izdvaja po detalju koji počinje da bude sve češći, posebno za najluksuznije brendove: senzor LiDAR  na ivici krova za naprednu autonomnu vožnju“.

Sistem koji nije prisutan ni u jednom drugom modelu azijske firme, a koji dopunjuje moćnu HD kameru od osam miliona piksela za pomoćnike u vožnji koju su razvili ZF, Bosch, sa naprednim tehnologijama ZF, Bosch, Nvidia i Qualcomm.

Leapmotor C10 je zasnovan na revolucionarnoj integrisanoj baterijskoj platformi koju je razvio sam brend, naprednoj arhitekturi koja omogućava da se modeli osmisle sa jednim električnim motorom smeštenim nazad ili dve jedinice i pogonom na sva četiri točka. Raspon snage je između 170 kW i 250 kW odnosno 230 i 340 konjskih snaga. Snažni elektromotori koji pokreću ovaj SUV jedva da su teški 76 kilograma i hlađeni su uljem, čime se povećava efikasnost, ali će biti potrebne najmanje dve godine da dođe na evropske puteve.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

„Njegove proporcije su veličanstvene,“ WTF…..

Matija

Koliko su ga platili da to napise? 🙂

Matija

Na ovom autu ne vidim bas nista senzacionalno, atraktivan je ko „statisticki prosek“! 🙂 Startap sa velikim ambicijama morao bi da se potrudi za vise atrakcije ako zeli da privuce publiku!

comment image