1. Home
  2. Vesti
  3. Ineos Grenadier Quartermaster će debitovati na festivalu brzine u Gudvudu
Ineos Grenadier Quartermaster će debitovati na festivalu brzine u Gudvudu
0

Ineos Grenadier Quartermaster će debitovati na festivalu brzine u Gudvudu

109
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle su skoro dve godine od prvih fotografija novog pikapa Ineosa Grenadiera. U to vreme, britanska firma nije krila prototipove SUV-a, koji su takođe bili na testiranju u južnoj Evropi, uočivši prototip sa klasičnom konfiguracijom šasija-kabina, i bez odgovarajuće tovarne kutije, što je aktiviralo alarme i potvrdilo da je brend britanskog giganta već imao svoj drugi model na dnevnom redu.

Ovaj prvi prototip je dostigao tačku proizvodnje prošle zime, kada je već mogla da se vidi ugrađena tovarna kutija, i to bez ikakve kamuflaže, jer proizvođač obično kaže da ne mora ništa da krije od kupaca. Sada je u zvaničnom pregledu prikazan zadnji deo sa karakterističnim okruglim farovima, po jedan sa svake strane elegantnog i sportskog poklopca koji objašnjava ime modela.

Zvanično će biti poznat kao Ineos Grenadier Quartermaster, i već ima datum predstavljanja, to će biti na festivalu brzine u Gudvudu koji će se održati sredinom jula. Obećava iste kvalitete van puta i sa dodatnim bonusom izvanrednog prostora na zadnjoj osovini za profesionalce, kao i mogućnost vuče prikolice.

U Ineos Automotiveu nisu skrivali ranije, a ne kriju ni sada, da su njihovi proizvodi posebno namenjeni klijentima koji su tako izuzetni kao oni koji kupuju Mercedes G Klase. Nemački model je referenca na tržištu, a zahvaljujući odeljenju Professional može se naručiti u različitim konfiguracijama, kao što je pikap. Ipak, veliko dostignuće britanske firme je da još jednom stigne ispred svojih nacionalnih rivala, jer danas Land Rover Defender nema varijantu ovog tipa, kako je to zapravo bilo projektovano pre lansiranja na tržište.

Novi Ineos Grenadier Quartermaster stiže 2024. godine, a takođe će se proizvoditi u francuskoj fabrici Hambah. To je nekadašnji pogon za proizvodnju modela marke smart kupljen od Mercedesa, i koristiće iste motore iz BMW-a kao i SUV, čime će garantovati grubu snagu i silu . Najmanje, trolitarski turbo šestocilindrični dizel motor od 249 KS će biti prisutan u ponudi, ne isključujući da će proizvođač dugoročno lansirati čisto električnu verziju kako bi se takmičio sa Fordom F-150 Lightning koji će se takođe prodavati i u Evropi.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments