1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Novi BMW X7 lišen paketa M spreman za istorijsku, prvu isporuku u Srbiji
Novi BMW X7 lišen paketa M spreman za istorijsku, prvu isporuku u Srbiji

Novi BMW X7 lišen paketa M spreman za istorijsku, prvu isporuku u Srbiji

9.81K
60
Podelite sa prijateljima:

Tačno šest meseci nakon što je sazrela odluka da je vreme za prinovu, što se kaže, stvari su se zakuvale. Na poziv prodajnog savetnika, mlađanog i super prijatnog Miloša Todorovića, juče sam obišao plac distributera vozila marke BMW i po prvi put se sreo sa sopstvenim izborom. Na parking površini pored salona, poslovično pretrpanoj uglavnom novim vozilima grupacije iz Minhena, a gde je i svake godine sve više i više dvotočkaša, obišao sam najveći model marke s povišenim odstojanjem od tla.

Sa svih strana okružen drugim vozilima, štrčao je po visini, nadam se od prekosutra, moj primerak X7-ice. Zapravo, u svim gabaritnim smerovima, ovaj je najubedljiviji model BMW-a. Ispred njega je na parkingu stajao atraktivan Audi Q8 koji je dobijen u razmeni „staro za novo“ od čoveka koji je upravo shvatio „ko kosi, a ko vodu nosi u Bavarskoj“. Elem, već impozantni Q8 je pored modela X7 izgledao kao gradsko/prigradsko prevozno sredstvo.

Ne samo što razumem prethodnog vlasnika pomenutog Audija, po pitanju izbora marke, već sam i sam u kupovinu ovog vozila ušao kroz vrata zvana „staro za novo“, s tim da je ovde sporazum podrazumevao formulu „staro, staro za novo“, pa sam još krajem oktobra ostao bez X5-ice i Serije 3, da bih na proleće prisvojio ovaj X7. Da li je vredelo, videćemo!

Krajem oktobra prošle godine, kada je dogovor s distributerom začet, a neposredno potom i uobličen, postojala je dilema šta uzeti. Ispostavilo se da nam je trebalo porodično vozilo za dalja putovanja i gde nije bilo potrebe gledati na svaki dinar, ali u prirodi mi i nije razbacivanje novca. Ponovo se BMW X5 idealno uklapao u zamisao višenamenskog automobila koji je u stanju da pored ubedljivih dimenzija, ponudi i neverovatnu dozu vozačkog užitka. Naravno, spram klase kojoj pripada.

Ipak, X5 je bio neposredno pred temeljnom restilizacijom, primerci koji su bili na lageru koštali su listom više od stotinak hiljada evra, pa mi i nije bilo preterano teško da se opredelim za X7. Odluka je zacementirana nakon što sam video uživo „ružno pače“, a praktično svedena na nepromenjiv status, onda kada sam shvatio da je spisak serijske opreme toliko bogat da bih podmlađeni X7 mogao da dobijem za samo neznatno višu cenu od slično opremljenog primerka X5-ice.

Test BMW-a X7 40d sam pisao krajem jeseni, pa koga zanima može pročitati priču o toj verziji, dok je primerak o kom ću svakako detaljnije biti u prilici da se izjasnim, ovaj s fotografija koji nosi indeks 40i. Kataloška cena mu je (tada bila) oko 125 hiljada evra, dok je neposredno nakon toga cena osnovne konfiguracije porasla za nekih 3 hiljade evra.

U međuvremenu je predstavljena i na našem tržištu restilizovan X5, i njegova cena je u startu bila za čak 9 hiljada evra viša u odnosu na modifikaciju pre zatezanja bora, pa je spram njega, X7 zvučao kao „bagatela“. Nije da ne razumem proizvođača i distrubutera. BMW X5 je, ne samo najprodavaniji krosover brenda na našem tržištu, već i cele palete plavo-belog amblema.

Nisu mi kukovi kao u seoske strine, već sam na upoznavanje došao motociklom pa su i pantalone sa „zaštitnim faktorom Ph 50“ 🙂 P.S. NA MOTOCIKL NIKADA BEZ PUNE RATNE OPREME

Elem, manimo ovde X5 – nije priča o njemu. Najzanimljiviji detalj ove storije je taj što je, za nevericu, pomenuti Todorović izjavio da ne pamti da je ijedan X7 isporučen u Srbiji, a da je bio bez paketa M. Naši ljudi, ali generalno ljudi, jesu čudni. Vozilo o kojem pričamo je teško oko 2,5 tona, više je od prosečnog Belgijanca (i mene), i nikako ne može biti sportsko.

Međutim, trend je takav da se naručuju crne felne, crne lajsne, crni enterijer (pa čak i plafon), crna maska hladnjaka, sve crno – kao da nam je malo SNS-a. Moje opredeljenje je bilo usmereno ka hromiranim detaljima, svetlo braon enterijeru, felnama s mnogobrojnim kracima. Najskuplji opcional koji sam štiklirao je koštao malo više od 5 hiljada evra i tiče se spektakularnog muzičkog sistema s 20 zvučnika.

Ako mislite da je to skupo i da nema smisla (jer je i serijski uređaj fantastičan – a jeste), znajte da paket M, kao i dodatni M Pro, koštaju u zbiru možda i više od 10 hiljada evra – a da me j. ne mogu da pobrojim šta donose izuzev karoserijskih plastikarija i zacrnjavanja svega i svačega.

Nakon test vožnje Serije 7, zapadoh ipak u još jedno finalno iskušenje da odustanem od krosovera i dočekam pre kraja godine novu „sedmicu“ uz doplatu, ali vrlo brzo sam odustao. Perjanica među limuzinama jeste još za oktavu luksuznija, ali je i više poslovna a manje porodična, a ja s druge strane s godinama sam sve više porodičan, a sve manje u biznis fazonu 🙂

Svakako ću pisati test ove verzije, pa neću puno dalje da davim u ovoj priči, ali mogu da kažem jer je prikladno mesto, da je porudžbina usaglašena 1. novembra 2022. godine, da je vozilo proizvedeno u istoj sedmici 2023. godine u kojoj je bio 17. februar, a da je ka Evropi iz američke savezne države Južne Karoline (gde se sklapaju veći krosoveri BMW-a) moj automobil krenuo 24. februara.

Dalje, na tlo Starog kontinenta je dospeo 11. aprila, da bi iz Nemačke u Srbiju stigao samo par dana kasnije. Sledile su carinske formalnosti, isporuka ka distributeru, i vozilo će u ponedeljak 24. aprila, biti spremno za isporuku. Nažalost, moraću da se strpim još jedan dan do konačnog preuzimanja jer je situacija s elektronskim fakturama i evidencijama na SEF-u uslovila malo dužu proceduru kod mog pružaoca usluge registracije vozila, kada su pravna lica u pitanju.

Zvezdan Božinović

(9809)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

60 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboy

Samo da kažem bravo za izbor ovakvog automobila bez M paketa.
Mislim da je M paket potpuno nepotreban za takav vid transporta.

moron

Čestitke !!!
Uz želje da se u „kamionetu“ provede dosta lepih trenutaka.
A mada je sve to samo stvar ukusa ( ali i udobnosti, verovatno i delom voznih osobina ), ja takodje ne bih „gadjao“ M paket.

BB

Kao što rekoh jutros za drugo vozilo, platio bih da nemam M opciju 😜

Laki

Neka je sa srećom!

Renault Terminator

Neka je sa srećom sa čardakom Zvezdane i da te bolje služi od predhodne X5🍻👍

S mile

Vredi biti malo drugačiji… da se razbije monotonija.

Jes velika mrcina, ali verujem da je pravo zadovoljstvo voziti ga.

Neka je sa srećom kupovina, a utiske očekujemo…

Matija

Cestitam i zelim ti veliko zadovoljstvo sa novim autom! 🙂 Sto se mene tice, ovakav auto nije moj tip.

J4ZZ3R

Pa on ga nije tebi kupio nego sebi 🙂 Meni ako bude hteo nešto da kupi neka samo sedmicu preskoči 🙂 eto može ona dvojka kupe

J4ZZ3R

Samo neka razmera bude 1:1, nemoj tu da se zajebe

J4ZZ3R

Neka je sa srećom, da ga koristiš u zdravlju i veselju sa svojom porodicom i da BMW konačno opravda neverovatnu lojalnost koju pokazuješ.
Mada mogao si i 2 Active Tourera sa tri cilindra, taman bi ti bio po godinama 😛 🙂

Renault Terminator

„Najzanimljiviji detalj ove storije je taj što je, za nevericu, pomenuti Todorović izjavio da ne pamti da je ijedan X7 isporučen u Srbiji, a da je bio bez paketa M. Naši ljudi, ali generalno ljudi, jesu čudni. Vozilo o kojem pričamo je teško oko 2,5 tona, više je od prosečnog Belgijanca (i mene), i nikako ne može biti sportsko. Međutim, trend je takav da se naručuju crne felne, crne lajsne, crni enterijer (pa čak i plafon), crna maska hladnjaka, sve crno – kao da nam je malo SNS-a.“ Klasični kič i primitivizam najgore vrste a i kompleks niže vrednosti,ne kod… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Nema veze to sa srpskim ili bilo kojim drugim narodom, to je više stvar obrazovanja stanovništva, kulture i životnih prioriteta istog Znam ljude koji nemaju fasadu na kući, ili im se čak krov raspada, a voze pet puta skuplji automobil. Takođe znam milionere koji se vozikaju u Aygou tj Pandi. Meni je u redu da svako vozi šta hoće i Ferrari, Bentley, RR, BMW, MB, Lexus, Hondu, ali i Sitroen, Fiat i Dačiju. Sa automobilima je kao sa ženama, nikada se nećemo složiti da li su bolje crnke ili plavuše, plastične, mesnate ili kosčate i redom. I svakom svoja žena… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane J4ZZ3R
J4ZZ3R

Moralnu ili finansijsku 🙂

Renault Terminator

Jel ti to osnivaš stranku😁?

J4ZZ3R

Da sam pametan kao sto nisam!

Renault Terminator

„Takođe mi je problem kad popovi i hodže tj visoki, ali i niski dužnosnici SPC / IZ ili kataličke crkve voze automobile u vrednosti Doma zdravlja ili bolnice.“ Htio sam ti to prošli put postaviti,al sam zaboravio,stari se nema šta🙂…Priča je o Pravoslavnom sveštenstvu i snimljeno je uz blagoslov SPC,ali mislim da ćeš mnogo toga što ćeš videti u ovom dokumentarcu moći „videti“ i u IZ.Ono kada sam ti rekao prošli put da je priča poprilično kompleksna i da nije sva krivica u SPC ili u IZ,ima nešto i do države a bome i do nas sami.Nemoj biti lijen,odgledaj ovo.… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Renault Terminator

Već vidim…Sašin sledeći stroj je Bembara😁.Širiće se krug vlasnik Bembare na AR😁.

J4ZZ3R

Tipujem na Dačiju

Renault Terminator

I ja sam tipovao na Dajčolu dok ga nisam vidio da drajva Bembaru 7-cu,pa onda svim raspoloživim oružjem brani Bembarin 1.5 motor troklipnjaču,pa sad X1…Ubrizgao mu je Zvezdan Bembarin virus…još samo da ga odgovori od Bembarine troklipnjače,da bar uzme normalan motor,2.0 bi mu bio odličan,ako može 3.0 još bolje😁

moron

„Mora“ biti za AT test i neki BMW sa 3 cilindra. Možda i ti počneš drugačije da sagledavaš tu vrstu motora 😊
Moj je utisak da se ti motori (uglavnom) veoma rado vrte.
A, koliko znam, poznati su i po veoma povoljnim „krivuljama“ obrtnog momenta.
Da su oni tako loši ( i laki „za satiranje“ ), zar bi npr. GR Corolla imala 3-cilindrični agregat 1,6 od 300 ks ?

Renault Terminator

Nema ti od mene ljeba Saša,nisam matora drtina još(a ponašam se kao da jesam),ali sam tvrdoglav kao panj😁.
Neosporavam ja njihove performanse,sve to stoji,ja samo nevjerujem u kvalitet tih motora.

J4ZZ3R

Pa sta da radi drug MRN, kad je pravosudje otislo u tri lepe, a on mladji AR referent… vozio bi on i URUS da mora, plakao, ali vozio 🙂

Renault Terminator

Ni fleksibilni MRN ne može sa SNS pravosuđem😁…

moron

😊😊😊

BB

Šta bi tek vozio u državi u kojoj ne vlada SNS 😜…
Srećno bilo sa vozilom i sa svih 20 zvučnika 😀

J4ZZ3R

Menjamo Pinokia za međeda BB?

BB

Onda ne bi imao para ni za Mazdu 3 😜

J4ZZ3R

Sta fali Berlingu HDI 🙂

BB

BMW znak 😜

J4ZZ3R

Čini se da ovim novim BMW modelima, s obzirom na dizajn prednjeg dela više fali CITROENov ševron 🙂

Bole

Zaista ne razumijem potrebu za ovakvim vagonima na 4 tocka, sem ako nije u pitanju neka porodica sa troje ili vise djece. Sve ostalo me asocira na ispunjavanje bolesnih zelja i sklonosti i nadoknadjivanje manjka nekih drugih gabarita. Smorise sa nekakvom ekologijom a onda se prave auta od 3 tone, koja idu preko 200km/h, a pritom su aerodinamicna kao frizider obodin. Generalno, BMW i Audi sluze da namire te nekakve nezrele instinkte.

Renault Terminator

E nasmija me pred spavanje i to dobro,još si mu sigurno ti udario ovaj jedan lajk🤣🍻…

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Renault Terminator

Ne,ne,pare padaju sa neba🤣… pogotovo ako živiš i radiš u inostranstvu,tamo kada ne pada kiša ili snijeg,padaju pare sa neba🤣

Bole

Citati, putovati, uciti, poducavati druge…to su nase prilike da radimo na sebi i pomazemo drugima, pa mozda i ucinimo ovaj svijet boljima. Smjestiti guzicu u 10m3 lima samo da bi ista imala 10cm lijevo i desno vise mjesta jeste…pa nesto sigurno jeste. Ako je uzivanje u zivotu to da imamo sto vecu konzervu za prelazak iz tacke A u tacku B, onda je meni pomalo zao tih ljudi. Izjednacavate trazenje zadovoljstva u duhovnom i u materijalnom iako to nema ama bas nikakve veze, al kada ste vec pomenuli… imate pravo da nema neke velike potrebe za firmiranom odjecom i prezderavanjem… Pročitaj više »

Bole

Ne sudim ja. Ne mislim upste da je covjek za volanom nekog preraslog SUVa po defoltu kreten. Naprotiv. Moj kum vozi Q8 FSI. Samo primjecujem da auta poataju sve veca i teza, sa sve vise auspuha, a s druge strane parkinga sve manje, ulice sve uze, euro7 qrci-palci, benzin sve skuplji, ekologija ovo ono…i sve to po ledjima prosjecnog covjeka koji sve teze moze da stigne na vrijeme na posao i sve teze moze da prisuti novo auto. (Da ne bude zabune nisam ni u jednoj od te dvije grupe)

Laki

Čarobne riječi „Doza i kontrola“ tako je junače.

Marius

Sretno s prinovom! Bem ti koliki je, moj X2 mu stane u gepek… 😁

BB
Rikošet

S kojom vozačkom kategorijom se ovo vozi 🙂

Kad s glisera pređeš na jahtu jasno je da ti sve više godi mirno more i da se u bubrezima nakupilo dovoljno kamenja, da te više ne privlači M paket 🙂

Šta reći – razvij široko jedra i uživaj u morskim prostranstvima, jer vjetrovi života ne duvaju vječno…

Za kraj bih samo dodao da nas sve čvrsto spaja ljubav prema automobilima, a nimalo ne razdvaja njihov pojedinačni izbor…

Laki

👍

Miroslav

Neka si ti shvatio ko kosi ko vodu nosi.Q8 za ovo je estetski spejs satl,kome treba autobus onda je x7 odlican izbor.Moj ga drugar vozi i meni nije nista posebno a koliko vidim ni njemu vec je imao par preblema sa njim on je uzeo M paket i valjda sve sto je mogao na njega sa stavi.Ovo je super auto za komleksase da ih bar neko primeti.

Renault Terminator

Koji su problemi u pitanju?

BB

Kuku, Djole, da nije holesterol, ovaj, turbina… 🤣😂

Renault Terminator

Ma to nije strašno,ja mislio nešto gore🤣..

Vozač

Da li sam ja dobro razumeo da ste kupili X7 40i,znači sa benzinskim motorom? U zdravlju ga vozili i pa zamenili za još bolji!

Renault Terminator

Jel bolja od Bembare G30?

Renault Terminator

Moguće je da si u pravu,nov model je nov model.

Laki

Nikako.

Renault Terminator

Haha,to je taj optimizam👍..neće Bembara dugo pustiti novu E klasu da caruje drumovima,eto već ove godine nove Serie 5,bar se nadam🙂

Laki

Ako se ne varam 24.05. otkrivanje a prodaja od jeseni.

Stari Dejan

A šta drugo reći sem: u zdravlju da se navozaš!