1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Oliver Blume će reorganizovati brendove Volkswagen grupe
Oliver Blume će reorganizovati brendove Volkswagen grupe

Oliver Blume će reorganizovati brendove Volkswagen grupe

344
0
Podelite sa prijateljima:

Od Ferdinanda Piha do Herberta Disa, svi izvršni direktori koji su držali veliki tron Volkswagen grupe uspostavili su hijerarhiju brendova, kao oblik kontrole i zavisnosti od dva vodeća brenda, matičnog brenda u Volfsburgu i marke sa četiri prstena. Čak su i luksuzni i ekskluzivni Bugatti i Bentley ostali pod okriljem brenda „narodnih automobila“, a samo je Porsche bio najslabije vezan za maticu.

Brendovi su bili pozicionirani na skali prema rezultatima svojih menadžera, i neretko bi im krila bila podrezana ako su odgovorni za Volkswagen videli da bi im novi proizvod u Škodi ili Seatu mogao naneti više štete nego što je potrebno.

To je nešto što nastavlja da se radi, ne toliko sa češkim, već više sa španskim brendom, koji je nedavno reformisan stvaranjem nove marke Cupra.

Šef nemačkog giganta, koji takođe održava svoju poziciju na čelu Porschea, već je potvrdio da će održati sastanke, krajem ovog meseca, sa svim čelnicima brendova grupe kako bi prvo saznao o strategijama novih izdanja koja se razvijaju za budućnost, na osnovu kojih će dati više autonomije i slobode.

Ali Blumeova namera ide dalje, jer ima na umu dva brenda od kojih će posebno biti od koristi – Porsche i Audi će uživati veću slobodu i veću autonomiju da daju zeleno svetlo svojim projektima i investicijama, što je prirodno s obzirom na njihov obim prodaje i doprinos grupi u smislu tehnologije.

Može se reći da su na neki način ispali gubitnici u poslednjoj fazi vladavine Disa kada im je nametnuo platformu SSP umesto da im dozvoli da koriste LZO na koju su potrošili značajne novce.

Drugi kamen spoticanja za Blumea je nešto u čemu se nikada nije slagao sa svojim prethodnikom na funkciji: kako doprineti sigurnom velikom godišnjem prihodu. To je jedan od ključeva te autonomije i slobode, od kojih nisu poznati detalji koji će ta dva brenda, koji idu ruku pod ruku u elektrifikaciji ponude, učiniti nezavisnijim.

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments