1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Mercedes-Benz isplaćuje rekordnu 13. platu u Nemačkoj
Mercedes-Benz isplaćuje rekordnu 13. platu u Nemačkoj

Mercedes-Benz isplaćuje rekordnu 13. platu u Nemačkoj

544
0
Podelite sa prijateljima:

Politika forsiranja prodaje modela visoke klase se brzo otplaćuje vlasnicima proizvođača luksuznih vozila iz Štutgarta, kompanije Mercedes-Benz. Direktorka odeljenja za ljudske resurse te firme, Sabine Kolejsen je najavila isplatu rekordno visokih suma bonusa radnicima zaposlenim u Nemačkoj.

To znači radost za oko 93 hiljade radnika Mercedes-Benza, jer će im se na tekuće račune sliti suma u visini do 7,3 hiljada evra, saznali smo juče. Prošle godine je ta suma bila skromnija, svega 6 hiljada evra. Objava iz švapske kompanije sadrži i informaciju o tome da će nagradna suma biti pridodata aprilskoj zaradi i isplaćena uporedo s istom.

„Činom isplate najvećeg bonusa u istoriji kompanije, želimo da se zahvalimo vanserijskoj i ličnoj posvećonosti naših radnika,“ onako lepo korporacijski je sročila pomenuta gospođa koja vodi odeljenje kadrova Švaba. S druge strane, predsednik radničkog sindikata, Ergun Lumali je izjavio da su i zahtevi koji su postavljani pred radnike bili ispostavljani u teškim uslovima, a sada i zaposleni „učestvuju u srazmerno u blagodetima uspeha kompanije“.

Obe strane su razgovarale i postigle sporazum o novom načinu obračuna zarada u ovoj poslovnoj godini. Logika će biti standardizovana i povezana s platnom šemom izvršnih rukovodilaca, piše u objavi iz Štutgarta. U tom smislu se očekuje da će sve grupe zaposlenih biti sinhronizovane s aspekta ličnih primanja i ciljeva društva. Glasnogovornica Mercedesa je izgovorila da isplata sume od 6.465 evra na ime bonusa, više nije bila pravična.

Mercedes namerava da na uvid javnosti izloži cifre iz finansijskih izveštaja za 2022. godinu sredinom februara, ali se zna da je u trećem tromesečju prošle godine, generisan udvostručen profit u odnosu na onaj iz lanjskog uporednog peridoa, i da je iznosio skoro četiri milijarde evra. U istom periodu su i prihodi Mercedes-Benza iz stalnih aktivnosti narasli za 19%, i tako dosegli sumu od 37,7 milijardi evra. Prognoza o tome kakav će finansijski rezultat biti na kraju godine, ponovo je učinjena više optimističnom.

Pokretač daljeg prosperiteta nemačke grupacije jeste realizacija najskupljih modela i verzija. Izvršni direktor firme, Ola Kelenijus stalno insistira da se fokus prodajnih aktivnosti usmerava ka skupocenim vozilima, sve s ciljem rasta stope dobiti.

AutoRepublika

(544)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments