1. Home
  2. Prezentacije
  3. Seres 5 debituje u Nemačkoj i nišani Teslu Model Y
Seres 5 debituje u Nemačkoj i nišani Teslu Model Y
2

Seres 5 debituje u Nemačkoj i nišani Teslu Model Y

447
2
Podelite sa prijateljima:

Kinezi su takođe bili prisutni na Salonu automobila u Briselu. DFSK je objavio novi adut za evropsko tržište, čije će komercijalno lansiranje uskoro biti u Nemačkoj, a za nekoliko nedelja će debitovati i u Italiji. Novi Seres 5 je moderan SUV sa veoma sportskim krojem koji dolazi sa snažnim argumentima da se svemoćni Tesla Model Y porazi.

To je model koji doprinosi sve širem asortimanu električnih automobila, sa dizajnom koji privlači pažnju svojim minimalističkim stilom. Njegovi vitki farovi se protežu do krajeva branika zahvaljujući vijugavim očnjacima, stvarajući jedinstven svetlosni potpis. Glatki prednji deo preusmerava hlađenje na donji deo branika, dok su pozadi svetla savršeno integrisana u jednom komadu od jednog kraja do drugog.

Seres 5 takođe privlači pažnju svojom siluetom koja podseća na Porschea Macana. Njegova krovna linija se blago naginje ka zakrivljenim vratima prtljažnika, ali je upadljiviji oblik zadnjeg stakla, koje se nalazi u zadnjem stubu i značajno se sužava u ovoj oblasti, pružajući dodatni sportski izgled, koji takođe prikriva njegove proporcije i izdašne mere.

Dimenzije
Dužina 4.710 mm
Širina 1.930 mm
Visina 1.620 mm
Međuosovinski razmak 2.875 mm
Zapremina prtljažnika napred 67 l
Zapremina prtljažnika pozadi 367 – 723 l

Minimalizam eksterijera prenosi se i na unutrašnjost, gde ima dovoljno prostora za pet putnika. Instrument tabla sadrži digitalni ekran od 12,3 inča i veliki ekran osetljiv na dodir od 15,6 inča na centralnoj konzoli, koji je upotpunjen visoko naprednom standardnom opremom.

Novi Seres 5 je već u prodaji u Nemačkoj sa tri verzije, jednom sa pogonom na zadnje točkove i jednim električnim motorom i dve sa pogonom na sve točkove i dva elektromotora, a svi su snažni i sa izdašnim karakteristikama koje mogu da zasene Tesla Model Y.

Specifikacije 2WD 4WD PREMIUM 4WD FLAGSHIP
Maksimalna snaga 220 kW/300 KS 430 kW/585 KS 430 kW/585 KS
Maksimalni obrtni moment 420 Nm 940 Nm 940 Nm
Ubrzanje 0-100 km/h 6,8 s 4,0 s 3,7 s
Maksimalna brzina 180 km/h 200 km/h 200 km/h
Potrošnja / / /
Autonomija 500 km 483 km 530 km
Pogon zadnji integralni integralni

Međutim, novi Seres 5 obećava da će postaviti nove standarde na evropskom tržištu jer ima dugotrajnu polučvrstu tehnološku bateriju za koju garantuje do 100.000 kilometara bez degradacije ili gubitka kapaciteta, sa upotrebljivim neto kapacitetom od 90 kWh, kompatibilnim sa ogromnom većinom sistema za punjenje u Evropi i dostupna samo u vrhunskoj opciji.

Verzija Cena
2WD Standard 63.900 €
4WD Premium 67.900 €
4WD Flagship 74.900 €

Ta baterija je opciona u odnosu na bateriju LFP (litijum gvožđe fosfat) kapaciteta 80 kWh. Dve baterije se mogu puniti između 20 i 80 procenata u rekordnom vremenu na brzim punjačima, za sat i deset minuta za LFP i za sat i 25 minuta za polučvrste baterije. Uz sporo punjenje i do 90 procenata, ova vremena se povećavaju na nešto manje od 7 sati, odnosno 7 i po sati.

AutoRepublika

(447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yrraf

Ja ne znam kako evropski proizvođači misle da opstanu sa njihovim cenama pored ovakve konkurencije? Pa WV ID5 košta skoro koliko i ovaj Kinez a performanse su mu duplo lošije.

igi

Seres? Ma jok, ozbiljan sam!
Neće se ovaj naprodavati u ex YU ni kao polovan.

milan

Auto Hrvatska ga prodaje u Hrvatskoj, to je največa firma za prodaju rabljenih vozila u HR, sigurno znaju šta rade