1. Home
  2. Vesti
  3. BMW će uskoro prodavati vozila i bez pomoći distributera
BMW će uskoro prodavati vozila i bez pomoći distributera
5

BMW će uskoro prodavati vozila i bez pomoći distributera

250
5
Podelite sa prijateljima:

Vest iz Bavarske je kratka, ali veoma zanimljiva. Naime, jedan od rukovodilaca u finansijskom sektoru proizvođača premijum vozila iz Minhena, kompanije BMW AG, Nikolas Peter je izjavio za medij po imenu Muenchner Merkur da će grupacija u budućnosti otvoriti mogućnost za kupce da vozilo pazare direktno od firme koja ga sklapa, isključujući iz trgovinskog kanala posrednike, to jest distributere.

„Želimo da kupcima obezbedimo priliku da vozila naručuju i kupuju od nas direktno,“ kazao je pomenuti Nikolas Peter u razgovoru za naznačeni medij, a koji je objavljen u ranijem delu današnjeg dana.

Nov prodajni model bi trebalo da se odnosi na modele iz palete Minija, i to ne pre 2024. godine, dok bi se potom ovoj priči priključila i marka BMW. Trenutak u kom bi kandidati za kupovinu BMW-a to mogli učiniti bez upliva trgovca, svakako neće biti realnost pre 2026. godine. Iz izveštaja ovog medija smo mogli još i da saznamo da je BMW uključen u „konstruktivne razgovore“ na ovu temu, i to sa predstavnicima mreže distributerski firmi. Javnost je o tome takođe obavesti pomenuti finansijski rukovodilac.

AutoRepublika

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo od strane dilera neće biti shvaćeno kao „nož u ledja“ ???

moron

Pa, dileri su u taj svoj biznis ( da bi ostvarili zahteve brenda ) sigurni uložili velike pare, koje mogu da se otplate jedno obavljanjem dilerske delatnosti. A ovako će u najmanju ruku da im opadne promet.
Tako da ne razumem „brate“ 😊

BB

Preći će da prodaju neki kineski brend i da pljuju po BMW-u 🤣😂

Bungi

Ovako ružnog, meni ga nećeš prodati čak i da imam pare.