1. Home
  2. Vesti
  3. Novo zadnje svetlo za GMC Hummer košta koliko?
Novo zadnje svetlo za GMC Hummer košta koliko?
2

Novo zadnje svetlo za GMC Hummer košta koliko?

549
2
Podelite sa prijateljima:

Sigurno svi pamtimo Hummer kao možda najveće besmisleno vozilo ikada predstavljeno od strane američke automobilske industrije. Sa glomaznim dimenzijama i motorom kome je cisterna benzina bila potrebna, svakako je često bio na udaru kritika javnosti i iako profitabilan, morao je da bude ugašen pre petnaestak godina kada je General Motors otišao u stečaj.

Ali na velika vrata se vratio protekle godine, doduše ne kao zaseban brend, već kao model General Motorsove komercijalne divizije GMC. I ovaj put nema glomazni benzinac ispod haube već gigantski električni motor s još većim baterijama. Razvija ravno hiljadu konjskih snaga i u stanju je da pređe 530 kilometara sa jednim punjenjem baterije u idealnim uslovima.


Hummer svakako nije jeftin i čak i u baznom izdanju košta 108.700 američkih dolara. Očekujte platiti dvostruko više ako želite da neki od njih završi u vašoj garaži, pošto je ponuda jako limitirana i kupci se uglavnom otimaju za njega. Dok je cena manje-više očekivana za takvo vozilo, sve drugo na Hummeru svakako nije.

Sećate se kada nas je Ilon Mask ubeđivao da ako kupimo automobil na struju da ćemo bolje proći finansijski jer električni četvorotočkaši ne zahtevaju održavanje i imaju ređe kvarove? Jedan vlasnik Hummera je brzo saznao da sve ono što „kao uštedi“, na kraju ipak plati na drugim detaljima povezanim sa američkim terencem.

Na društvenoj mreži Facebook jedan korisnik je napisao da je kontaktirao GMC da naruči zadnje svetlo sa vozačeve strane i tu ga je dočekao hladan tuš kada mu je saopšteno da košta čak 4.040 američkih dolara. Novinarima se brojka učinila prevelikom pa su lično kontaktirali izložbeno-prodajne salone i dobili nešto radosniju vest, ali i dalje, onu da glava zaboli.

Rečeno im je da svako svetlo ponaosob košta po 3.045 dolara ili 6.100 „zelembaća“ u paru. U navedenu sumu je uključen samo deo, pa će i ugradnja naravno dodatno da košta. Novinari su takođe pokušali da saznaju zašto su toliko skupi, ali osim one generalne informacije da imaju ugrađene čipove i softver za specifičan stil, nisu mogli da dobiju detaljnije objašenje.

Šanse su velike da razlog leži u samom zakonu potražnje i ponude i da u vremena kada vlada nestašica kompjuterskih čipova, ova sprega jednostavno igra ključnu ulogu. U prevodu na neki jednostavniji jezik, GMC to radi jer „može im se“.

Čak i za jednako luksuzan terenac Cadillac Escalade sa nekoliko puta većom zadnjom svetlosnom grupom je potrebno izdvojiti „samo“ 1.312 najmanjih zelenih novčanica, pa je Hummer definitivno uveo GMC u neka nova doba kada više nije komercijalna divizija za obične smrtnike…

AutoRepublika

(549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Skrivena kamera li je ?
😀

BB

Koliko tek košta svjetlo na kraju tunela? 🤔😜😂🤣