1. Home
  2. Vesti
  3. Za tačno mesec dana gledamo premijeru Honde HR-V
Za tačno mesec dana gledamo premijeru Honde HR-V
0

Za tačno mesec dana gledamo premijeru Honde HR-V

169
0
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna generacija dominantnog univerzalca, krosovera s oznakom Honda HR-V je debitovala pre celih osam godina. Na nekim tržištima, pri čemu najpre mislimo na japansko, pojavljuje se i pod imenom Honda Vezel, ali na nekim drugim važnim, evropskim na primer, nikada nije ni debitovala. Pričamo o kupcima s teritorije Ruske Federacije koji nikada nisu imali prilike da kupe nov primerak iz odlazećeg naraštaja.

U poslednjih osam godina, odnosno od debija na ovamo, HR-V je više puta prolazio kroz tretman zatezanja bora ali godine nisu mogle biti sakrivene a kompaktni SUV je sve više gubio na popularnosti među kupcima na najvažnijim tržištima. HR-V-u nikako nisu prijale ni nove ekološke norme u Evropskoj uniji, pa je tako uprava japanskog giganta odlučila da ga povuče s nekih tamošnjih tržišta još u decembru.

Bilo kako bilo, Honda se uveliko priprema da sledećeg meseca predstavi primerak iz treće generacije predmetnog krosovera. Krajem prethodne godine nije bila retkost da vidimo špijunske fotografije prototipa u završnoj fazi testiranja na javnim drumovima, a sada je japanski gigant objavio i prve zvanične tizere kako bi malo podigao temperaturu pred sve bližu premijeru.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju za javnost koje su potpisali Japanci, slike prikazuju Hondu HR-V prilagođenu ukusu prosečnog Evropljanina, što pretpostavlja da će SUV koristiti hibridni pogonski sklop već od bazične varijante. Iza komercijalne oznake „e: HEV“ krije se sistem koji koristi par električnih motora.

Honda HR-V koju s nestrpljenjem čekamo, naći će put i do izložbeno-prodajnih salona u Americi, ali ovoga puta su kolege s Dalekog istoka naučile lekciju pa će Jenkijima takođe ponuditi, njihovom viđenju estetike i funkcionalnosti upodobljenu verziju. To znači da će se ona razlikovati od evropskog izvođenja krosovera po više pitanje, uključujući i listu dostupnih pogonskih sklopova.

Zvanična premijera treće generacije kompaktnog SUV-a će biti upriličena 18. februara. Moguće je da će Honda ponovo prezentovati svoj proizvod u formi koncepta, kao što je to nedavno uradila sa veoma popularnim Civicom, ali to nije izvesno. Britanski list Autocar piše da je već obustavljena proizvodnja krosovera odlazeće generacije, pa verujemo da ni Japanci neće odugovlačiti s početkom prodajne ofanzive novajlije.

AutoRepublika

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments