1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Brabus B30 i D30 su poboljšane verzije Mercedesa C klase
Brabus B30 i D30 su poboljšane verzije Mercedesa C klase
0

Brabus B30 i D30 su poboljšane verzije Mercedesa C klase

247
0
Podelite sa prijateljima:

Trenutna generacija Mercedesa C klase je jedan od najluksuznijih i najudobnijih luksuznih  automobila srednje klase koji se prodaju, ali to nije sprečilo dugogodišnjeg Mercedesovog specijalizovanog tjunera Brabusa da napravi promene u pogledu performansi.

Ovo nije prvi put da se Brabus „bori“ sa C klasom. Prva koja je imala je tretman je bila verzija C 3.6 iz 1988. godine. Od tada smo videli kako Brabus modifikuje različite iteracije C klase u AMG verziji, uključujući model „Brabus Bullit Coupe 800“ iz 2012. godine sa 780 KS izvučenih iz twin-turbo V12 motora.

Ovaj par novih Brabusovih modifikacija C klase u osnovu su trenutna benzinska C 300 i dizel verzija C 300 d, jer AMG verzija još nije predstavljena. Modifikacije će biti dostupne i u limuzinskoj i u karavanskoj izvedbi.

Da nema znaka Brabusa, laici bi teško prepoznali Brabusov potpis. Spoljni izgled je suptilan sa krilima na donjim uglovima prednjeg branika, bočnim pragovima i novim spojlerom na poklopcu prtljažnika – sve to pomaže da automobil bude prilepljen za asfalt pri velikim brzinama, kaže Brabus. Tu su i nova LED svetla za maglu, a četvorostruki završetak izduva automobila su urađeni u crnom hromu. Kovani Brabus točkovi ofarbani u ekskluzivnoj boji „Signature Black“ upotpunjuju spoljašnji izgled.

Novi Brabus B30 pokreće dvolitarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem koji proizvodi 300 konjskih snaga i 450 Nm obrtnog momenta (43 „konja“ i 50 Nm više od C 300). Ovo rezultira ubrzanjem do „stotke“ za 5,8 sekundi, 0,2 sekunde brže od standardnog automobila na kojem se zasniva. Maksimalna brzina ostaje 250 km/h.

D30 sa dizel motorom koristi dvolitarski četvorocilindrični turbodizel motor iz C 300 d, i kao i B30 dobija povećanu snagu – ovog puta na 310 „konjića“ i 600 Nm obrtnog momenta. Takođe je postignut bolji rezltat do „stotke“ u iznosu od 0,2 sekunde i iznosi 5,6 sekundi za referentni sprint.

Snaga se kod oba modela šalje na sva četiri točka preko devetostepenog automatskog menjača.

Podešavanja šasije su ograničena, ali Brabus je ugradio sportske opruge za vešanje, što znači da se visina od tla može smanjiti do 30 milimetara. Još nije jasno da li je ovo podešavanje direktan rezultat novih opruga ili se može uključiti ručno ili elektronski.

Brabus je opremio i B30 i D30 svojim enterijerom „Masterpiece interior“ (remek-delo). Ovo uključuje obloge pragova od ugljeničnih vlakana sa osvetljenim logotipima Brabusa, aluminijumske pedale i patosnice sa znakom Brabus.

Što se cene tiče, iznos se ne zna još uvek, ali će sigurno biti dosta skuplji od standardnih modela.

AutoRepublika

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments