1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis ne briljira na testovima organizacije EuroNCAP
Stellantis ne briljira na testovima organizacije EuroNCAP
4

Stellantis ne briljira na testovima organizacije EuroNCAP

846
4
Podelite sa prijateljima:

Pet zvezdica je prava retkost kod Stellantisovih automobila.

Renault grupa je u ozbiljnom problemu sa pomenutim testovima, jer je nekolicina vozila dobila užasne ocene sa jednom ili čak nula zvezdica! Stellantis nema glavobolju takvog intenziteta, ali daleko od toga da se dobro slaže sa EuroNCAP ispitima…

Poslednja tura testiranja dala je blizancima Peugeot 308/Opel Astra samo četiri zvezdice za bezbednost. Pre toga je i DS4 u standardnoj opremi dobio istu ocenu, dok je verzija Safety Pack zaradila maksimalnih pet zvezdica.

No, ukoliko se sagledaju malo bolje rezultati Stellantisa na ovim testovima sudara dolazi se do saznanja da dugo nisu dobili maksimalne ocene, ukoliko se izuzme pomenuti DS4 sa opcionom opremom.

Fiat 500 Elletrica takođe je upisao četiri zvezdice, kao i Opel Mokka, ali i Citroen C4… Nismo bili lenji, pa smo pregledali testove unazad sve do 2019. godine. Nijedan model današnjeg Stellantisa nije dobio pet zvezdica u standardnom paketu opreme!

Peugeot 2008, Citroen C5 Aircross, te DS3 Crossback imaju po četiri zvezdice bez opcionalnih paketa, dok sa Safety Pack varijantom uspevaju da indeksiraju najbolji skor. Sa druge strane, evropski bestseler Peugeot 208 ima četiri zvezdice, kao i njegova nemačka sestra Opel Corsa.

Očito da Stellantis i odlični rezultati na testovima EuroNCAP-a ne idu ruku pod ruku…

AutoRepublika 

(846)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Dacia ima 1 hihi

moron

Ali ta Dačija sa jednom zvezdicom ( Jogger ) nema trup testne lutke vozača u tamno braon boji, kao pežo koji je poslednji testiran na NCAP-u.

Iznogud Časni

Naravno da nema, nije lutka luda da sjedne u daciu. 😸😹Sad će Fiat od pezoa da napravi auto.

J4ZZ3R

Pitanje štednje. Najnoviji Pežo 308 tek u GT paketu ima opciomi DRIVER ASSISTANCE PACK, kao da je M M dizajnirao cenovnik 🙂