1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep sebe vidi kao premijum marku s rastućim ugledom
Jeep sebe vidi kao premijum marku s rastućim ugledom
10

Jeep sebe vidi kao premijum marku s rastućim ugledom

340
10
Podelite sa prijateljima:

Deluje da je sve više proizvođača automobila koji se ovih dana trude da svoje proizvode na četiri točka pozicioniraju za stepenicu više. Tu su možda i pre svih Mini i Mazda, a evo sada imamo i priču iz Jeepa, odnosno deklarisanu težnju uprave da repozicionira marku i smesti je u segment luksuzni(ji)h vozila. Konkretno, „džipadžije“ veruju da su već u premijum segmentu, ali bi sada želeli da zagaze još dublje, i da se usidre još čvršće u tu tržišnu nišu.

Upravo na ovu temu se s mesta potpredsednika Stellantisa zaduženog za prodaju, marketing i regionalno poslovanje na azijsko-pacifičkoj teritoriji, izjasnio Bil Hejz, u razgovoru s novinarima redakcije portala CarExpert.com. Jeep već čini slične korake u Americi, što se vidi po debiju novog Wagoneera, koji je u maloprodaju stigao bez tradicionalnog bedža na kom piše Jeep. To nije urađeno slučajno, već je posledica želje Jeepa da s modelom Grand Wagoneer zauzme novu premijum nišu za američki brend.

Planovi se na ponudu u Australiji odražavaju tako što će iz kataloga biti izostavljene uvodne varijatne, pa će tako novi bazični Compass tamo stajati oko 29 hiljada američkih dolara. Tome treba dodati da je iz lokalne ponude isključe i Renegade, što se zbilo još 2020. godine. Kompanija je takođe najavila da će poraditi na unapređenju iskustava i doživljaja kupaca prilikom posete izložbeno-prodajnih salona, kako u fizičkom smislu, tako i putem internet platformi. Hejz je rekao novinarima da je “brend željan da se posveti jačanju doživljaja kupca u interakciji s firmom.”

Jeep je sličan zahvat izvršio tokom prethodnih par godina na matičnom, američkom tržištu, forsirajući maloprodajne objekte u kojima bi se nudio isključivo Jeep. Ranije ovog meseca je ova težnja dobila novi zamah pa se krenulo s izgradnjom salona koji bi od starta bili posvećeni samo brendu Jeep.

Poput ostatka automobilske industrije, i Jeep zacrtava kurs razvoja uslovljen elektrifikacijom, a ovo preoblikovanje vidi brendove koji guraju u nove premium i luksuzne prostore. Prelazak nije jeftin, a s obzirom na činjenicu da kupci nastavljaju da kupuju krosovere i ostale četvorotočkaše s povišenim odstojanjem od tla, ima smisla povisiti cene aduta iz te klase i unaprediti iskustva koja formiraju kupci u interakciji s ovlašćenim distributerima. Novi Wagoneer će biti hibrid do 2025. godine, a V8 više nije za modele američkog brenda sa visokim performansama.

Niko ne zna šta nam budućnost donosi, ali svi vidimo da se situacija u omiljenoj privrednoj grani menja na ubrzanim osnovama. Jeep se trudi da usvoji i ojača svoju poziciju u očima kupaca, ali pritom ne sme da se odrekne sebe i svojih korena. Čini nam se da su krenuli odličnim putem.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Jeep premijum?? To kao Golf nekada 🙂

Matija

Dzip ima siroku paletu modela, od kojih jedan deo moze da ide u pravcu premiuma i da se tamo gura sa Land Roverom. Wrangler mora da ostane ono sto jeste – pravi bezkompromisni terenac!

BB

Ali zahvaljujući cijeni to nije, ušao je u kategoriju „igračka za bogate“. 🤔

Matija

Tehnika kosta! Ali sa Wranglerom mozes i u sneg, vodu, u blato!

moron

To je onaj što je NCAP-u osvojio jednu zvezdicu za bezbednost ?

Iznogud Časni

Ne, to je Dacia.

Matija

Wrangler je na testu pre 2-3 godine imao sledeci problem: kod tzv. „small overlap test“ – sto znaci udarac na samo 20% ceone povrsine i to na njenom zavrsetku – prednja kruta osovina se odkinula iz vodjica i zavukla se ispod karoserije, podigla je uvis i prevrnula ceo auto! Ovaj problem Wranglera nisam dalje pratio, predpostavljam da su ga nekako resili inace ne bi smeo u saobracaj. Kada se uporede starija i nova terenska vozila obrati paznju na duzinu prednjeg prepusta: kod starijih prednja osovina ide do samog branika da bi se dobio sto veci prilazni ugao. Kod novih je… Pročitaj više »

cuore sportivo

Budućnost nam donosi atomsku od Putina i tome se svi radujemo.

Matija

Da dopunim svoj komentar: bez obzira koliko je Dzip premijum ili ne, ipak mnogo lepse zvuci kada se kaze da neki model Dzipa ima Alfin motor nego da neki model Alfe ima Dzipov motor! Stelantis ce morati da uvede strogu hijerarhiju u svoje redove inace ce se sve pretvoriti u bezoblicnu kasu!

M M

Ljudi, Jeep je krš, za primer. To vam može reći svaki mehaničar koji je imao dodira sa tom amer „tehnologijom“. Ja samo da napomenem, da sam imao iskustva sa više primeraka, na veoma malim kilometražama, sa propalim elementima vešanja. Recimo prenje viljuške sa jabučicama su katastrofa, a nove koštaju i preko 500 evra po komadu. Na više primeraka propadale pre 40 000 km! Skidali i slali na reparaciju, jer su nove paprene! I reparirane izdrže bar duplo više. Motori, posebno elekttronika, senzori…. zlo.
Ovo može biti premijum, kad to postanu i KIJA i Dacija 🙂