1. Home
  2. Vesti
  3. Krčka se najskuplji krosover Chery Tiggo 8 Pro
Krčka se najskuplji krosover Chery Tiggo 8 Pro
0

Krčka se najskuplji krosover Chery Tiggo 8 Pro

3.80K
0
Podelite sa prijateljima:

I pre ovog zlosrećnog rata u Ukrajini koji je samo dodatno stimulisao ekonomsku saradnju Narodne Republike Kine i Ruske Federacije, vozila iz najmnogoljudnije zemlje su bila naširoko nuđena u najvećoj državi na svetu. Tako je krosover pod „ruskim“ imenom Chery Tiggo 8 Pro tamo pojavio na tržištu pre nekih godinu dana uz najavu da sada kreće da se nudi i s integralnim pogonom i drugačijim enterijerom. Međutim, u domovini se to vozilo naziva drugačije: Chery Tiggo 8 Plus.

Stoga se najava modela Tiggo 8 Pro smatra, ne restilizacijom prethodne generacije SUV-a, već novom verzijom G8-ice, onom koja će dopuniti gamu i postati njen najskuplji deo.

U medijima su se i ranije pojavljivale špijunske slike krosovera, dok su ovih dana postale dostupne i zvanične fotografije. Novi Chery Tiggo 8 Pro se prepoznaje po novom dizajnu nosa vozila inspirisanom slovom X, kao i po velikim dnevnim LED svetlima koja se sastoje iz dva dela. Jedan se nalazi ispod farova a drugi unutar rama maske hladnjaka.

Branici su preoblikovani i zadnja svetla su sada povezana svetlećom trakom. Sudeći po sertifikatu, dužina krosovera je porasla za 23 milimetra (do granice od 4.745 mm), ali su širina (1.860 mm), pa i međuosovinski razmak (2.710 mm) ostali na nivou aktuelnog modela Plus/Pro.

Enterijer noviteta je takođe podmlađen. SUV Tiggo 8 Plus i dalje poseduje čeoni panel koji krase kombinovani ekrani, pri čemu su oba s dijagonalom od 12,3 inča, ali novi model Pro promoviše identični stil kao i greben svežeg modela Chery Omoda 5. Pride, vozaču je obezbeđen i projekcioni ekran (HUD).

Mnogi dugmići su postali osetljivi na dodir, dok je centralni tunel sada masivniji i viši, a konzola je zapravo ukinuta: ostali su samo tasteri koji reaguju na dodir i nalaze se ispod ventilacionih otvor. Tiggo 8 Pro će ponuditi isključivo najskuplji muzički sistem čuvene japanske marke Sony. Zanimljivo, umesto amblema se na obruču upravljača našlo ime brenda.

Posmatrajući informacije obelodanjene u sertifikatu, Chery Tiggo 8 Pro će zadržati postojeće motore. U pitanju je najsvežije pokolenje agregata raspoznatih kroz oznake 1.6 TGDI (197 konjskih snaga) i 2.0 TGDI (254 konjskih snaga). To su turbobenzinske jedinice s četiri cilindra i diretknim ubrizgavanjem, a ponuđena je i, 326 „konja“ moćna hibridna modifikacija Kunpeng DHT.

Dvolitarski „Kinezi“ s povišenim odstojanjem od tla će posedovati i sistem prenosa snage na sva četiri kraja karoserije, dok je premijera najavljenog modela Tiggo 8 Pro zakazana za aprilski Salon automobila u Pekingu, koji je nažalost odložen za neki kasniji datum, usled novog talasa podivljalog korona virusa. U svakom slučaju, konstruktor namerava da od maja započne s prodajom ovog SUV-a.

AutoRepublika

(3800)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments