1. Home
  2. Video
  3. AR video mamac: Jeep Compass 4Xe s 240 ugljovodoničnih i električnih konja
AR video mamac: Jeep Compass 4Xe s 240 ugljovodoničnih i električnih konja
5

AR video mamac: Jeep Compass 4Xe s 240 ugljovodoničnih i električnih konja

332
5
Podelite sa prijateljima:

Menjaju se demo primerci na životnoj testnoj stazi našeg dopisnika iz Pariza. Ovaj put je pod lupu turio primerak američkog Jeepa koji je nedavno izložen restilizaciji tokom koje je dobio pravo na korišćenje hibridnog pogonskog sklopa.

Hibridni sistem Compassa kombinuje 1,3-litarski četvorocilindarski turbo agregat koji sagoreva benzin s jednim elektromotorom. Dostupne su dve varijante, slabija koja nudi 190 konjskih snaga, i snažnija koja isporučuje (testiranih) 240 „grla“. Snaga se sve točkove prenosi putem šestostepenog automatskog menjača, dok se električna energija za hibridni pogon crpi iz baterije kapaciteta 11,4 kWh.

Jeep navodi da su njegovi hibridi u stanju da bešumno pređu oko 50 kilometara, te da im je u tom režimu maksimalna brzina ograničena na 130 km/h. Naspram toga, standardne performanse su poprilično dobre, ubrzanje do „stotke“ završava se za 7,5 sekundi, dok je maksimalna brzina 200 km/h.

Treba istaći i da je baterija delimično smeštena u centralnom tunelu, a delom ispod zadnjih sedišta. Kraj nje, ispod zadnje klupe je i rezervoar za benzin, znatno manji nego kod standardnog modela, i sada u njega staje svega 39 litara goriva.

Mnogo više o konkretnom vozilu ćete pročitati u testu koji ćemo objaviti neke od narednih par subota, a što-šta zanimljivo možete čuti na temu ovog „džipa“ i na našem jeziku s galskim (gastarbajterskim) prizvukom.

AutoRepublika

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Sjećam se vremena kad su za bravo 1.2 80 ks pisali da je prenapregnut.:-s

moron

Mislim da je ovo Compass S, a ne Limited 😊
A izgleda da nije ni 1,6 MJ …

Iznogud Časni

Kad vidim Šekija sve kontam sad će ko Edin da kaže evo nas , da vam ispričamo jednu istinitu priču, kad ono ćorak, Šeki mrtav ozbiljan. Moraš malo da se krećeš ko oni iz VG sa kamerom na metli, da ispadnes iz gepeka dok snimas 🤪, da mlataras rukama, da se smiješ ili da te se nigdje ne vidi, samo glas da se čuje.
Mada nije ni ovako loše, upoznat ćeš nas sa svakom klupom oko pariških groblja🤪. Garant navijas za partizan. Tuđman mu zavidi.😁😁ljubi deda😘

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

Bilo je i ovdje konja električnih koji su se busali u prsa jeftinom struju a vidi sad, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/struja-je-u-godinu-dana-poskupjela-295-a-plin-502-posto-sto-nas-jos-ceka-evo-sto-su-nam-rekli-iz-hep-a-i-strucnjaci-za-energetiku-1179435
Dzaba bilo upozoravati, a bice još gore…

BB

Sreća pa je nafta pojeftinila…