1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao koncept Polestar O2
Debitovao koncept Polestar O2
0

Debitovao koncept Polestar O2

189
0
Podelite sa prijateljima:

Polestar je više puta najavljiva razvoj tri nova modela, dva krosovera i jedan sedan. Nije bilo ni pomena o nekakvom kupeu, a kamoli kabrioletu. U stvari, takvih najava nema ni sada, dok je električni model Polestar O 2 predstavljen juče kao konceptni model, osmišljen s ciljem prikaza onoga što je u dometu marke i što bi trebalo da bude opšti smer razvoja kompanije.

Model Polestar O 2 je kabriolet-kupe s dvodelnim pokretnim krovom koji je sačinjen od aluminijumskog okvira sa staklenim panelima umetnutim u isti. Povrh toga, spojevi ovih panela su izvedeni na način da budu lišeni vidljive zaptivke, što je prihvatljivo, imajući u vidu da je u pitanju konceptni model.

Dizajn vozila s dvoja vrata je izveden u stilu i u duhu jednog drugog prototipa, onog s imenom Polestar Precept koji je prikazan pre dve gdoine. Taj stil će naposletku, svoju manifestaciju doživeti i na serijskim vozilima brenda.

Zasnovan je na originalnoj, interno razvijenoj platformi s osnovom od aluminijuma, i na njoj će biti postavljena buduća, masovno proizvedena vozila, uključujući i sedan Polestar 5, koji se očekuje tek tokom 2024. godine. Polestar  O 2 je navodno automobil s veoma čvrstom školjkom, što opredeljujuće utiče na vozački karakter. Ali, razvojni tim nije izašao u javnost s bilo kakvim voznim karakteristikama ili tehničkim specifikacijama.

U kabini je promovisana formula sedenja „2 + 2“, dok su svi delovi u unutrašnjosti koji su tvrdi pod prstima, izrađeni od termoplastike, dok su meke površine dobijene upotrebom prerađenog, recikliranog poliestera. Pride, Polestar O 2 uključuje i kvadkopter, iako je neobično to što nas Polestar nije udostojio njegovog prikaza na ovim zvaničnim ilustracijama koje su sastavni deo članka.

Letilica Hoco Flow je razvijena od strane kuće Aerofugia, ranije poznata kao Terrafugia, a i ta firma je, uostalom poput Polestara, članica holdinga Geely, s tim da je fokus tog društva na razvoju letećih automobila.

Kvadkopter je „parkiran“ na platformi iza sedišta, gde je smešten u aerodinamičku senku, na način da može poleteti dok je vozilo u pokretu. Bespilotna letilica je osoposobljena da u automatskom režimu leti iza automobila, i da snima vozilo u pokretu do brzina od 90 km/h. Snimak se potom prenosi do multimedijalnog sistema ugrađenog u automobil, gde se snimak može potom projektovati na ekranu dijagonale od 15 inča.

Koncept Polestar O 2 će biti korišćen za izložbe i promotivne događaje kao izložbeni artikal i dika brenda. U stvari, proizvođač se nije odrekao prava na realizaciju ideje o komercijalizaciji vozila, posebno što se zna da bi ovaj kupe kabriolet mogao biti u potpunosti unificiran s ostalim modelima ogromnog industrijskog sistema, kakav Geely danas definitivno jeste.

AutoRepublika

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments