1. Home
  2. Vesti
  3. Xpeng će za koji dan početi s prodajom i u Švedskoj i Holandiji
Xpeng će za koji dan početi s prodajom i u Švedskoj i Holandiji
3

Xpeng će za koji dan početi s prodajom i u Švedskoj i Holandiji

474
3
Podelite sa prijateljima:

Poznati kineski proizvođač električnih automobila, kompanija Xpeng je juče objavila da planira dalje širenje na tlu Starog kontinenta, pri čemu su u ovom talasu eskpanzije „na nišanu“ tržište Švedske i Holandije.

Inače, podsetićemo da su vozila marke Xpeng već dostupna na evropskom tlu, odnosno u Norveškoj gde se sedani P7 i P5 već nude, pojačani duetom SUV-ova s oznakama G3 i G9. S prodajom u evropskoj zemlji s najvišom stopom prihvatanja baterijskih vozila – Norveškoj, se počelo nakon što su prve isporuke kontingenata kineske marke Xpeng stigle krajem 2020. godine.

Odeljenje za odnose s javnošću azijskog Xpenga je napisalo u jučerašnjoj izjavi za medije koju je objavio Reuters, da će otvoriti maloprodajni objekt u prestonici Švedske, to jest u Stokholmu i to već tokom ove nedelje. Poduhvat se izvodi u ortakluku s lokalnim distributerom, kompanijom Bilia.

Pored ovog ugovora, Kinezi su sklopili pisani sporazum i s holandskom članicom švajcarske grupacije Emil Frey, koja će postati zadužen za razvoj prodajne i servisne mreže na tlu Holandije. Ideja uprave kineskog Xpenga je da prvi izložbeno-prodajni salon počne s radom u Nizozemskoj, koliko već tokom marta.

Proizvođač električnih vozila Xpeng se nalazi pod upravom bivšeg rukovodioca firme Alibaba, čoveka pod imenom He Ksiaopeng. Kompanija se nalazi na sedmom mestu po veličini proizvođača električnih vozila u Kini i poznata je po razvoju naprednih tehnoloških rešenja za automobile, a što se odnosi i na pametne celine u kabini, ali i na elemente autonomne vožnje.

AutoRepublika

(474)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Kako bi bilo da proizvodnju za EU smesti u Srbiju? Srpska vlada morala bi da se angazuje oko ambicije vise kineskih firmi za ekspanziju u EU.

BB

Rekli su da čekamo prvi mart…

Matija

Molim te za objasnjenje, nisam u toku dogadjaja u Srbiji.