1. Home
  2. Vesti
  3. Iza Porschea je fenomenalna godina
Iza Porschea je fenomenalna godina
1

Iza Porschea je fenomenalna godina

389
1
Podelite sa prijateljima:

Brend iz Štutgarta ostvario je rekordnu prodaju u 2021. godini. 

Porsche je tokom prošle godine isporučio 301.195 vozila, što je novi rekord za tu kompaniju. Ostvaren je boljitak od 11%, a glavni predvodnici takvog rasta bili su SUV modeli i električni adut Taycan.

Najpopularniji model Porschea bio je Macan sa 88.362 dostavljene jedinice, i u stopu ga prati Cayenne uz 83.071 ubeleženu registraciju u prethodnoj godini. Podijum je zaokružio Taycan, koji se pokazao kao pravi prodajni hit. Električni četvorotočkaš se posle samo dve godine karijere probio do visoke treće pozicije u Porscheovom portfoliju sa 41.296 prodatih komada.

Legendarna 911-ica ostvarila je rekodan broj isporuka – čak 38.464 primerka stigla su do novih vlasnika. Panamera je ostvarila 32.022 dostavljene jedinice, dok su Boxster i Cayman uspeli da nađu put do 20.502 potrošača u 2021. godini.

Kina ostaje najvažnije tržište za Porsche i tamo je završilo više od 95.670 automobila (+8%). U SAD je isporučeno više od 70.000 vozila uz rast od 22%, dok je u Evropi prodato 86.160 vozila (+7%). Interesantno je da su na Starom kontinentu baterijski četvorotočkaši držali udeo u prodaji Porschea od čak 40%!

U Porscheu navode da imaju veliki broj narudžbina na početku 2022. godine. Osim toga, ove godine startuje karijera nekolicine noviteta. Taycan dobija dve nove verzije – GTS i Sport Turismo izdanja, a stiže i potentni 718 Cayman GT4 RS. Da li se to Porscheu smeši još jedna vrlo uspešna godina?!

AutoRepublika

(389)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Ovaj taycan je ruzan samo zato sto su mu stavili ova cetvrtasta svijetla.
Ne znam sto nisu napravili okrugla kao na drugim porsche ima.