1. Home
  2. Vesti
  3. Drugi otpuštaju, BMW zapošljava novih šest hiljada ljudi
Drugi otpuštaju, BMW zapošljava novih šest hiljada ljudi
2

Drugi otpuštaju, BMW zapošljava novih šest hiljada ljudi

499
2
Podelite sa prijateljima:

BMW obustavlja praksu ukidanja radnih mesta i planira da otvori novih šest hiljada radnih pozicija tokom naredne godine. Izvršni direktor grupacije BMW, Oliver Cipse je izjavio u razgovoru redakcije lista “Münchner Merkur” da se kompanija koju vodi, nalazi na pravom putu transformacije i da je upodobila fabrička postrojenja planiranoj tranziciji ka elektromobilnosti. Stoga, on očekuje dalji rast prodaje tokom 2022. godine.

„Upravo to će nam omogućiti da zaposlimo izvestan broj novih radnika. Verujemo da će prirast u broju radno angažovanih lica u kompaniji biti na nivou od pet procenata,“ kazao je on tokom intervjua.

Ključni razlog koji vodi ka porastu broja zaposlenih se ogleda u snažnoj tražnji za novim baterijskim vozilima. “Rasprodali smo višemesečnu buduću proizvodnju modela i4, a ista stvar je i s krosoverom iX-om,” reče Cipse. „Ništa drugačije se neće desiti ni sa električnom Serijom 7, koja stiže već naredne godine.“

Međutim, prepreka još snažnijem rastu tražnje se nameće kroz nedostatak infrastrukture za dopunu baterija elektromobila. „Broj baterijskih vozila u eksploataciji raste pet puta bržim tempom u odnosu na rast broja terminala za dopunu. Ovo se tiče tržišta na Starom kontinentu,“ izjavio je još Cipse za novinsko izdanje.

Na ovaj način, šef BMW-a je došao do ključne stvari koju je izrekao, a ona se tiče izričitog protivljenja zabrani proizvodnje i prodaje motora s unutrašnjim sagorevanjem: „To bi neumitno dovelo do gušenja privredne grane koja je najjače oružje države u celokupnoj ekonomiji.“ Cipse se stoga založio da se ciljevi vezani za redukciju emisija CO2 direktno vežu za obavezujuće težnje u smislu infrastrukture za dopunu baterija automobila na struju.

Lider BMW-a je takođe naglasio da očekuje da se drama sa poluprovodnicima okonča u narednih godinu dana, na šta ga je navelo saznanje o aktuelnom obimu investicija koji se realizuje kod proizvođača elektronskih komponenti.

„Verujem da je razborito očekivati normalizaciju u isporukama ovih komponenti, već krajem sledeće godine,“ uneo je malo optimizma izvršni direktor kompanije BMW AG.

AutoRepublika

(499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

E ovo je lijepa vijest…samo nemojte da gurate SUV/croassane strujaše,neko lično zapažanje..

Laki

Bravo Dingolfing!