1. Home
  2. Sajmovi
  3. Predstavljen i novi Infiniti QX60
Predstavljen i novi Infiniti QX60
1

Predstavljen i novi Infiniti QX60

296
1
Podelite sa prijateljima:

Druga generacija velikog krosovera Infiniti QX60 je debitovala u Americi tokom leta za nama, a ta verzija je zadržala isti, 3,5-litarski atmosferski V6 benzinski motor, kakav se nalazio i pod haubom prvog naraštaja japanskog SUV-a. Međutim, Infinitijev adut će se od sada proizvoditi i u Kini, u zajedničkom poduhvatu Dongfeng Nissan, a ne samo u Americi kakav je slučaj bio do ovog trena.

Ova priča je posvećena debiju lokalne verzije Infinitija QX60, a koji je upriličen na tekućem Salonu automobila u Gvangžuu.

Kineska modifikacija modela Infiniti QX60 predstavlja u osnovi repliku američke varijante. Kopanija nije pristupila zahvatu produžavanja ovog prilično velikog krosovera. Što se tiče detalja na karoseriji a koji bi bili osobeni za alternativu ponuđenu Azijatima, moramo da pomenemo jastučiće u donjoj sekciji zadnjeg branika koji bi trebalo da asociraju na ugrađeni difuzor, a što možete i videti na gornjoj slici.

Međutim, kako bi se proizvod na četiri točka učinio primamljivijim, zamenjen je motor namenjen robi na četiri točka koja će se prodavati u Kini.

Kineska verzija krosovera Infiniti QX60 je pogonjena dvolitarskim benzinskim motorom komercijalne oznake 2.0 VC-Turbo. Poseduje četiri cilindra i varijabilni kompresioni odnos, i kao takav je poznat iz modela japanske marke QX50 / QX55.

I zaista, u Kini je na snazi sistem nalik ovom našem, pa troškovi vezani za posedovanje automobila direktno zavise od zapremine motora. U smislu snage, treba reći da je četvorocilindarski turbo inferiorniji od V6 motora koji kupuju Amerikanci (252 konskih snaga spram 299 ks), ali zato manja jedinica ima malo „deblji“ obrtni moment (kada je u zenitu), pa umesto 366 njutn metara (V6), nudi celih 380 Nm. Nezavisno od toga gde se nudi, menjačka kutija ovog Infinitija je identična. U pitanju je devetostepena automatska transmisija, dok je pogon obezbeđen na sva četiri točka uz spojnicu na zadnjoj osovini, što će reći da su bazični pogonski točkovi prednji, a da se zadnja osovina uključuje po potrebi.

Značajna stopa lokalizacije proizvodnje japanskog krosovera, kao i srazmerno mala zapremina turbo motora će značajno uticati na sniženje cene noviteta, ali će ona postati poznata tek s prvim mirisom proleća kada će i započeti prodajna aktivnost.

Možemo da kažemo da je cena krosovera QX60 iz prvog pokolenja, a koji se uvozio u Kini, bila postavljena na nivo od 75 hiljada američkih dolara. Svakako indikativno i u pogledu cene noviteta. Infiniti se u Evropi (uslovno rečeno) nudi samo u Rusiji, a tamo će stizati s V6 motorom, odnosno iz Amerike.

AutoRepbulika

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

2,0 T od 252ks i 380 Nm, u kombinaciji sa AT9 ?
Pa, meni to deluje kao odlična motorizacija, a ne kao nešto za žaljenje.
Mogu samo reći – blago Kinezima !