1. Home
  2. Video
  3. Nesvakidašnje u Indiji: Avion zaglavljen ispod mosta (VIDEO)
Nesvakidašnje u Indiji: Avion zaglavljen ispod mosta (VIDEO)
7

Nesvakidašnje u Indiji: Avion zaglavljen ispod mosta (VIDEO)

985
7
Podelite sa prijateljima:

Navikli smo da su širom sveta izgrađeni mostovi koji služe kao svojevrsni testovi inteligencije. Novinari su ih prozvali „mostovima gluposti“ a njihovo odstojanje od tla je toliko da ne omogućava prolazak kroz podvožnjak vozilima koja su određene, obično nadstandardne visine. Međutim, ovaj put priča ima pikantniju notu jer je na putu ostao zaglavljen, ni manje – ni više nego putnički avion.

Kao i nebrojeno puta do sada, uzrok nesreće je ljudska greška, to jest propust vozača da proračuna tačne dimenzije aviona, pre svega visine.

Video klip se „brzom brzinom“ juče proširio globalnom mrežom i postao viralan, uprkos tome što deo društvenih mreža sinoć satima nije bio funkcionalan, pa su mnogi posvedočili o incidentu koji se zbio na autoputu u blizini međunarodnog aerodroma u Nju Delhiju.

Osoba koja se zatekla na licu mesta nije odolela iskušenju da i snimkom ovekoveči neobičan prizor, tačnije neuspešan pokušaj transporta aviona, čiji je trup ostao zaglavljen ispod pešačkog mosta. Događaj je uslovio paralisanje saobraćaja na autoputu, pa su tako mnogi automobili ostali blokirani na drumu. Prema navodima lista Times of India, potvrđeno je da krivica za nezgodu pada na dušu vozača šlepera.

Zadatak vozača je bio da bezbedno preveze trup aviona u vlasništvu nacionalne kompanije Air India na distanci između prestonice azijske države i grada Gurugram. Nikome još uvek nije jasno zašto je čovek odabrao rutu koja vodi ispod pešačkog mosta. Pretpostavlja se da je šofera zavela činjenica da avionu da bi bio kompletan nedostaju krila, pa je verovao da je takav „sićušan kao kutija šibica“, što svakako nije bio slučaj.

Predstavnici avionske kompanije Air India nisu učestvovali u organizaciji ovog nesrećnog transporta, a sama letilica je već bila prodata novom vlasniku, dok je bilo zamišljeno da krila budu dodata trupu nakon završenog zadatka prevoza nekompletne letilice.

Inače, iz slične kategorije vesti, početkom avgusta smo pisali kako je jedan majstor u Italiji uspeo da u usko uličici zaglavi egzotični primerak s oznakama Ferrari Roma, a tekstova iz „rubrike Sav taj ludi svet“ na našem portalu ima sijaset. Ako ih potražite, obećavamo dobru zabavu.

AutoRepublika

(985)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Da je samo malo izduvao gume prosao bi…😂

Jelich 78

E ovako. Vozac kamiona u ovom slucaju naj msnje je odgovoran. Svaki specijalni ili van gabaritni transport mora imati pratnju, i biti prijavljen. Rutu kojom transport prolazi odredjuje pratnja. U slucaju extremno velikog tereta kao sto je ovaj, policija je pratioc i oni odredjuju rutu prolaza.

Neko is mase

U Indiji? Sa koje li ti bare pijes vodu?

S mile

Meni ne ide u glavu. Ogromna vrednost tovara, osetljiv tovar, gabaritan tovar. I neko od „menagera“ prepusti odluku vozacu gde ce tovar proci. Jednostavno lenjost, nemar ili sta vec.

Bungi

Jedan Makedonac, Tonče ili kako li se zvaše, pilot RV SFRJ je sa supergalebom G4 proletio ispod savkog mosta, živ i zdrav.Bio je ubjedljivo najbolji pilot u vazduhoplovnoj akademiji, čovjek-ptica.Ovi Indijci su se ufurali da su naš Tonče.

Aleksandar

Zoveo Tonce-Makedonce

Laki

Germane su trebali pitati kako su prebacili „Konkord“ onomad.