1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Šou pripada hibridnom modelu GT 63 S E Performance koji potpisuje Mercedes-AMG
Šou pripada hibridnom modelu GT 63 S E Performance koji potpisuje Mercedes-AMG

Šou pripada hibridnom modelu GT 63 S E Performance koji potpisuje Mercedes-AMG

457
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG ulazi u eru elektrifikacije novim kupeom s četvoro vrata koji se zove GT 63 S E Performance i koji se sa svojih 620 kW, na koji način dostojnog rivala dobija drugi nemački hibrid iz Štutgarta, model Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.

Prvi dopunjivi hibrid od strane „benda iz Afalterbaha“ u osnovi pogonskog sklopa koji su Daimlerovci nazvali P3, nudi biturbo V8 SUS motor koji dodatno može da računa i na više od 200 konjskih snaga koje se isporučuju na točkove zadnje osovine, zahvaljujući radu električnog motora. Hibirdna postavka predstavlja izvedenicu pogonskog sklopa koji koristi trkački tim ove nemačke marke, a koji nastupa u šampionatu Formule 1. Pride, konstrukor kaže da novitet raspolaže optimizovanom raspodelom mase vozila između osovina, kao i najbržim mogućim razvojem obrtnog momenta.

Nema tog serijskog AMG-a koji raspolaže s više snage od ovog modela, a sa 1.400 njutn metara najvišeg obrtnog momenta, ovaj „ludak“ će doleteti do „stotke“ za desetinku brže od tri sekunde. Maksimalna brzina iznosi 315 kilometara na sat, odnosno skoro identično kao kod manjeg rođaka koji je više orijentisan na vožnju na trkačkoj stazi. u pitanju je AMG GT Black Series koji je debitovao prošle godine.

Električni motor se napaja sokom iz baterije kapaciteta 6,1 kWh dok sistem funkcioniše na naponu od 400V. Navedeno je da teži svega 89 kilograma, na koji način je dizajnirana za brzu isporuku snage, potrošnju energije i maksimiziranje dometa.

Mercedes tvrdi da je bešumna autonomija novajlije na nivou od oko 12 kilometara, dok će elektromotor biti u samostalnom pogonu dok zver ne dostigne 130 km/h. Ipak, električna energija ostaje dostupna uvek, što omogućava bolje osobine na temu sprinta i ubrzavanja, a što je prilično i posebno korisno prilikom preticanja.

Kočni sistem poseduje moć regeneracije energije s četiri nivoa intenziteta transformacije kinetičke u električnu energiju, na koji način se omogućava da se ovaj novitet vozi, skoro i bez potrebe da se pritiska pedala kočnice.

Stislke promene u odnosu na standardni automobil su diskretne i ograničene uglavnom na prednji branik modeliran spram onog koji smo videli na GT-u s dvoja vrata. Takođe, i logotip je prilagođen, kao što su novi i završeci izduvnih cevi, kao i (pre)glomazni naplaci koji u prečniku nude 20 ili 21 inč. U svemu ostalo, izvođenje PHEV skoro u potpunosti vizuelno i tehnički reprizira ono što smo videli na nedavno osveženom „običnom modelu GT, s četvoro vrata.

Ista priča, u smislu diskretnih izmena se nastavlja i u putničkoj kabini, što je slučaj i sa ostalim dopunjivim hibridima iz Mercedesa. Više je specifičnih prikaza, nužnih jer se radi o hibridnom pogonskom sklopu, a uglavnom se tiču postavki info-zabavnog sistema MBUX, što podrazumeva i informaciju o čisto električnom dometu, podatak o potrošnji u datom trenutku, kao i stepenu angažovanja elektromotora.

Šef divizije AMG Filip Šejmer je povodom ove premijere izjavio: „S novim kupeom GT 63 S E Performance uvodimo naš genetski kod u elektrifikovanu budućnost. U želji da se što pre prilagodimo, sledimo naš tehnološki put koji je oduvek AMG činio tako posebnim i željenim. Performantni hibrid je u potpunosti razvijen u centru AMG-a i nudi fascinantnu voznu dinamiku i s pravom nosi nalepnicu s imenom našeg novog tehnološkog dragulja E Performance. S ovim konceptom, otvaramo i nove tržišne niše, kupce koji će iskusiti Mercedes-AMG kao luksuznu marku iz 21. veka.“

Novitet bi trebalo da po WLTP-ovim pravilima troši malo više od 7,1 litara na sto kilometara i da emituje ugljen-dioksida u nivou od 196 g/km.

Podatke o cenama i početku prodaje nemamo, ali treba očekivati cifre koje koketiraju s granicom od 200 hiljada evra, ugrubo rečeno.

AutoRepublika

(457)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Nemanja

Cena prava sitnica